Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 23. 19:37, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy Veszprém megyei lótartó ellen

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy Veszprém megyei lótartó ellen

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy Veszprém megyei lótartó ellen - tájékoztatta a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A Veszprémi Járási Ügyészség kilenc rendbeli, maradandó egészségkárosodás vagy pusztulás okozására alkalmas módon, az állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járásbíróságon egy Bakonyoszlop melletti lovarda bérlőjével szemben.
Gulyás Ildikó felidézte: a bérlő hosszabb ideje tartott lovakat, az állatok tartása azonban tavaly októberben már az alapvető követelményeknek sem felelt meg, takarmányozásuk minőségileg és mennyiségileg hiányos volt. A vádlott napi háromszori itatásukról nem gondoskodott, rendszeres ápolásukat sem biztosította.
Mindez oda vezetett, hogy 2012 októberében a kilenc ló közül az egyik elpusztult, mivel a vádlott a lesoványodott, súlyosan kiszáradt, elfeküdt állatról nem gondoskodott, a szenvedő állat elaltatásáról sem intézkedett - tette hozzá.
A tartási körülmények miatt a nyomozóhatóság a megmaradt nyolc lovat lefoglalta, a területileg illetékes állategészségügyi szolgálat pedig folyamatosan ellenőrizte, hogyan gondozza a vádlott az állatokat a Bakonyoszlop melletti lovardában.
Az állategészségügyi szolgálat egyik munkatársa április 3-án arról értesítette a hatósági állatorvost, hogy az egyik ló nem tud felállni, és az állatok takarmányozása sem megfelelő. Az állategészségügyi hivatal másnap felszólította a vádlottat, hogy az állatok takarmányozásáról, a beteg állat orvosi kezeléséről gondoskodjon, de ezt nem tette meg. A beteg állat néhány nap múlva elpusztult - ismertette Gulyás Ildikó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön