Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 26. 15:31, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy boconádi gazda ellen

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy boconádi gazda ellen

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy boconádi gazda ellen, aki borzalmas körülmények között tartotta haszonállatait és elhullott kecskéit a kutyáival etette fel - közölte a Heves Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Szalóki Zoltán főügyész azt írta: az 51 éves férfi Boconád belterületén két lovat, szarvasmarhákat, valamint nagyobb számban juhokat és kecskéket tartott bekerített telephelyén. Tavaly tavasszal lakossági bejelentésre a helyszínen hatósági ellenőrzést tartottak, amely feltárta, hogy a vádlott durván és sorozatosan megszegte a haszonállatok tartására vonatkozó előírásokat.

A szakhatóság munkatársai a telephelyen több mint egy tucat kecske, egy juh és egy szarvasmarha tetemét találták meg. A láncra vert kutyák előtt állati csontok és végtagmaradványok voltak, azt bizonyítva, hogy a férfi az elpusztult jószágokkal etette a kutyáit. A szarvasmarhák előtti itató száraz volt, a kecskék etetőjébe pedig több állat feje beszorult. A trágya az állatok elhelyezésére szolgáló szűkös karámokban térdig ért és az ott pangó vízzel keveredett.

A súlyos szabálytalanságok miatt a gazdát megbírságolták és kötelezték az előírások betartására, ám ez nem vezetett eredményre: a férfi továbbra sem gondoskodott az állatok vízellátásáról, nem intézkedett az elszaporodott rágcsálók irtásáról, a karámokat nem tisztította és a felgyűlt trágyát sem szállította el.

A Hevesi Járási Ügyészség a közigazgatási eljárással párhuzamosan megindult büntetőeljárásban állatkínzás bűntettével vádolja a telephely tulajdonosát, akivel szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. Emellett vizsgálják az állattartástól történő eltiltás lehetőségét is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.