Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Január 27. 08:46, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Akadálymentessé vált a bejutás a Béke téri rendelőbe

Akadálymentessé vált a bejutás a Béke téri rendelőbe

Mobil rámpát készíttetett az önkormányzat a Béke téri orvosi rendelő bejáratához. A 4500 beteget ellátó rendelő egyébként is korszerűtlen, tervezik annak kiváltását.

Venczel Csaba önkormányzati képviselő a helyszínen elmondta, időszerű volt már megoldani az orvosi rendelő akadálymentesítését. Mind a betegek, mind pedig az ott praktizáló orvosok több alkalommal is kérték korábban a probléma megoldását. A képviselő köszönetet mondott a város vezetésének, hogy kellő súllyal képviselte az ügyet és elkészülhetett a rámpa, mely újrahasznosítható, így amennyiben az orvosi rendelő kiváltására benyújtott pályázat sikeres lesz, az más helyszínen is felhasználható lesz.

Unger Tamás alpolgármester arról beszélt, hogy már hosszú évek óta jogszabályok rögzítik a középületek akadálymentesítését, ezt a nagyobb felújításokkor, vagy új épületek kialakításakor természetesen szem előtt is tartották, azonban vannak olyan régi épületek, nagyrészt bérlemények, mint amilyen a szóban forgó orvosi rendelő is, amelyek sok esetben nem tudtak megfelelni ezeknek az elvárásoknak. Ebben az irányban tettek most egy lépést a Béke téri rendelő esetében, de a következő években nagyobb hangsúlyt fog fektetni az önkormányzat a járdák és középületek akadálymentesítésére - mondta el az alpolgármester.

Unger Tamás hozzátette, tervben van az erzsébetvárosi rendelő elavult, a MÁV tulajdonában lévő épület kiváltása, az önkormányzat a TOP második körében benyújtott egy pályázatot egy egészségügyi alközpont megépítésére. Amennyiben ez sikeres lesz, a Kisfaludy utcában épülhet egy teljesen új rendelő.

Bakó Istvántól megtudtuk, a rámpa tűzihorganyzott fémből készült, így az időjárás viszontagságait is remélhetőleg jól fogja bírni. A szabványok szerint készült rámpa nagyságrendileg 300 ezer forintba került.

A közelmúltban egyébként több orvosi rendelő is megújult, vagy új épült Pápán, vagy a csatolt településrészeken, így teljesen új épületben látják el a betegeket Borsosgyőrön, megújult a kiliáni rendelő, a Huszáron lévő épület felújítása pedig hamarosan elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.