Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. December 07. 18:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Ajándékot osztott a rendőrség mikulása Pápán

Ajándékot osztott a rendőrség mikulása Pápán

Diákokat és gépjárművezetőket is megajándékoztak a rendőrök Pápán.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a helyi Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola épülete előtt várták az iskolába érkező tanulókat 2022. december 6-án reggel.

A Mikulás napi közlekedési akció során a rendőrök ellenőrizték a kerékpárral érkező diákok járműveit és felhívták a fiatalok figyelmét a hiányzó kötelező tartozékok pótlására. Ezt követően a biciklisek kerékpár világítást vagy küllőprizmát kaptak a rendőrök társaságában érkező Mikulástól. Az ajándékozásból a gyalogosan, a gépjárművel vagy autóbusszal iskolába érkező fiatalok sem maradtak ki. Őket írószerekkel, szaloncukorral vagy láthatósági csuklópánttal lepték meg a rendőrök, amelyért cserébe egy közlekedési témájú kérdésre kellett válaszolniuk.
Az ajándékozás közben szó esett arról, hogy gyalogosan a járdán kell közlekedni, az úttesten történő átkeléskor pedig mindig a közelben található kijelölt gyalogos-átkelőhelyet kell igénybe venni. Továbbá az egyenruhások kihangsúlyozták, hogy a gépjármű utasaként a biztonsági övet mindig be kell csatolni, a busz lépcsőjén pedig menet közben tartózkodni tilos.

A becsengetést követően a Pápai Rendőrkapitányság baleset helyszínelője az iskola közelében közlekedő gépkocsik gumiabroncsainak műszaki állapotát, a világító- és fényjelző berendezések működőképességét, valamint a biztonsági öv használatát ellenőrizte. Valamennyi gépjárművezető szabálykövető volt, ezért a sofőrök láthatósági mellényt kaptak ajándékba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.