Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 10. 14:09, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: mediaklikk.hu

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

A víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő program is kapcsolódik majd.

"Bálint Ágnes a televízió egyik szerkesztője javasolta, hogy készüljön egy rajzfilmsorozat a Pannonia Filmstúdióban. Az első epizódot megmutatták egy német forgalmazónak, aki azt mondta, hogy ezekkel a csúnya kisállatokkal nem szabad egy sorozatot készíteni, mert nem lesz sikeres" - idézte fel a kezdeteteket Mikulás Ferenc, Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója, az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A Kecskeméti Filmstúdió átvállalta a gyártást és az első két sorozta után olyan sikert tapasztaltak, hogy javasolták, készüljön belőle egy egészestést rajzjátékfilm is. Ezt több mint egymillióan látták a mozikban, valamint 45 ország vásárolta meg a forgalmazási jogokat.

"Az egészestés film után megcsináltuk a harmadik évadot is, úgyhogy azt lehet mondani, hogy a gyerekek fogékonyak voltak ezekre a csúnya élőlényekre, mert rájöttek, hogy a belső tulajdonságaik révén válnak szimpatikussá" - fűzte hozzá.

A producer kiemelte, hogy a film amellett, hogy szórakoztat és barátság fontos pillanatairól is szól, nagyon sok hasznos információt eljuttat a gyerekekhez az élővíz védelmével kapcsolatban is. Ezért a tavaszi bemutatóhoz kapcsolódva számos ismeretterjesztő előadással és programmal várják majd a gyerekeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.