Városlista
2018. szeptember 19, szerda - Vilhelmina

Hírek

2017. December 14. 16:48, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

A Viszkis szerint a bankrablás egy szubkultúra

A Viszkis szerint a bankrablás egy szubkultúra

Ambrus Attila 13 évet töltött börtönben, az elmúlt évek persze nem múltak el nyom nélkül.

A Lakástalkshow csütörtök esti adásában őszintén mesél gyerekkoráról, családjáról, valamint arról, hogyan viszonyulnak hozzá manapság az emberek és miként sikerült visszazökkennie a mindennapokba.

Ambrus Attila családjáról, gyerekkoráról keveset beszél, most mégis a VIASAT3 csütörtöki műsorában elárulta, hogy édesanyja másfél éves korában elhagyta. Két évvel ezelőtt Ambrus megkérte, hogy jöjjön el az esküvőjére, de anyja nem volt erre hajlandó. Azóta sem bocsátott meg neki igazán. Édesapja ma már nem él, de vele sem tudott soha erős kapcsolatot kialakítani.

„9 évesen már azt mondta nekem apám, hogy a börtönben fogok megrohadni. Az a probléma az én életemben, hogy én már nagyon fiatalon elindultam a lejtőn. Édesapám vizionálta, hogy ebből nagyon komoly problémák lesznek. Minden évben minden iskolából kirúgtak. Nálam az volt a szabály, hogy nincs szabály. Az utolsó 10 évünk úgy telt el, hogy elmentünk egymás mellett” – mesélte Ambrus Attila.

Mindezek ellenére úgy gondolja, hogy nem a szülei a felelősek azért, hogy börtönbe került. Ambrus szerint attól még, hogy a szülei nem megfelelően bántak vele, nem kellett volna bűnözővé válnia. A felelősséget is teljes mértékben magára vállalja, beismerte, hogy sok múlt azon, hogy képtelen volt beállni a sorba. Még a börtönben is sokáig harcolt a rendszerrel.„Közel másfél éven keresztül egy golyóálló terráriumban tartottak, minden le volt betonozva és csövön kaptam a levegőt. Azt, hogy mennyire beszűkült az életem, jól mutatja, hogy tulajdonképpen már 1 vagy 2 könyvért is ölni tudtam. Az időt olimpiában mértem. Közel 10 év után komoly személyiségtorzulások állnak be az elítélteknél. Ha egyedül vagy bent a börtönben, véged van. Nagyon fontos a köldökzsinór a kinti és a benti világ között” – magyarázta Ambrus.

30 bankrablást hajtott végre, a büntetés letöltésével most úgy érzi, hogy újra egyensúlyba került. Az igazi fordulópontot a börtönévek alatt az jelentette számára, amikor rádöbbent arra, hogy nem fog tudni kiszabadulni a börtönből. Akkor két út állt előtte, vagy öngyilkos lesz, vagy újra felépíti önmagát. Az öngyilkosságot gyávaságnak érezte volna, ezért az önvizsgálatot választotta.

„Lassan, kőkemény munkával muszáj volt egy ingerszegény környezetben kapaszkodót találnom. Semmi nem történik véletlenül. Valószínűleg én későn érő típus vagyok, nekem nagyon sok pofon kellett ahhoz, hogy elfogadjam az élettől, a környezetemtől azt, hogy igenis fontos az irány. Lehet, hogy én ettől vagyok hiteles az emberek szemében, hogy felálltam egy gödörből, megbűnhődtem azért, amit elkövettem és élem az életemet” - vallotta be őszintén az egykori bankrabló.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 14:02, szerda | Bulvár

Jack Black csillagot kapott a Hírességek sétányán

Csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán Jack Black, akinek A végzet órája című kalandfilmjét péntektől játsszák az észak-amerikai mozik.

2018. Szeptember 19. 10:44, szerda | Bulvár

Újra jelentkezik az örökbefogadást népszerűsítő kutyás reality-magazin

Gazdára váró kutyusok és Iain Lindsay nagykövet társaságában számolt be a Pacsi! című kutyás reality-magazin újdonságairól a műsorvezető Molnár Karesz és Kevin kutya.

2018. Szeptember 19. 09:29, szerda | Bulvár

Három fegyverest futamított meg a 85 éves ír dédipapa

Három nem túl felkészült rablót futamított meg szeptember 15-én, szombaton este egy 85 éves dédnagypapa Írországban.

2018. Szeptember 19. 08:39, szerda | Bulvár

Magyar kockások is szárnyra kapnak Bostonban

Az Egyesült Államok ad otthont az első Red Bull Rubik-kocka világbajnokságnak