Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Január 21. 13:56, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Vajda István

A végére elfáradt a Concordia Motax KC

A végére elfáradt a Concordia Motax KC

A PVSK vendégeként a sérüléshullám által sújtott pápaiak közel álltak a győzelemhez.

PVSK-Kronosz - Concordia Motax KC Pápa
67:63 (16:19, 13:17, 12:19, 26:8)
PKC: Németh 19/15; Szanati 14; Keresztes 12; Ács 6; Horváth 3; cserék: Kutasi 5/3; Henrik 2, Karagity 2; Fülöp; Hole; Perger; Vajda.
Edző: Vajda Balázs
Szakmai vezető: Vajda József

Az első pontokat a Pécs szerezte, de kosaraikra rögtön érkezett a vendégek válasza is. A 3. percben Ács, Németh és Keresztes kosaraival átvette a vezetést a PKC. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk. A vendégcsapat végig vezetett, de a PVSK nem hagyta leszakítani magát. A Pápa 6 pont előnyt szerzett a negyed végén, de a pécsiek egy hármassal ismét szorossá tették a mérkőzést.
A második játékrészben felváltva estek a kosarak. A hazai csapat lassan csökkentette hátrányát. A 16. percben 24:25-nél már csak egy pontra voltak riválisuktól, de a vezetést nem sikerült átvenniük. A PKC idejében reagált a felzárkózásra a negyed második felében visszaállították a korábbi különbséget. Az utolsó percben Kutasi hármasával pedig már hét pont volt a PKC előnye.
A harmadik negyed első fele egyenlő küzdelmet hozott. A PKC tartotta előnyét. A játékrész közepén a vendégek robbantottak, Keresztes, Németh és Szanati vezetésével három perc alatt 17 pontra növelték előnyüket. Az utolsó percben egy pécsi hármasnak köszönhetően 14 pontra csökkent a hazaiak hátránya.
A negyedik negyedre a vendégek elfáradtak. A PVSK az első öt percben 4 pontot faragott a hátrányából, majd az utolsó előtti percben a vezetést is átvették. A pápaiak láthatóan kimerültek voltak, ezt a pécsiek könyörtelenül kihasználták, az utolsó két percben megnyerték a meccset.
A pápaiakat ebben a szezonban hihetetlen sérüléshullám sújtja. Ennek ellenére jól küzdöttek, kezdő játékosaik nagyot játszottak, de az utolsó negyedre elfáradtak. A sérülésből visszatérők még nem tudták felvenni a ritmust, így a mélyebb kerettel rendelkező pécsiek az utolsó percekben ki tudták harcolni a győzelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet