Városlista
2018. november 19, hétfő - Erzsébet

Hírek

2018. Október 17. 14:57, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Teleki utca páratlan oldalán is megújul a járda

A Teleki utca páratlan oldalán is megújul a járda

Tavaly épült újjá a gyalogút az utcában, a Weöres Iskola felőli oldalon, most pedig az út túlsó felén dolgoznak.

381 méter hosszan, 458 négyzetméteren készül új burkolat, a pápai járdaépítések már megszokott technológiájával, vagyis a járda új alapot is kap - tudtuk meg Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elmondta, az idei évben közel 200 millió forintot fordítottak járdafelújításra, az útfelújítások kapcsán megújuló gyalogutakat is beleszámolva. Hozzátette, sok munka van még hátra a városban, ezért a következő években is folytatódik a járdafelújítási program. A polgármestertől megtudtuk, a Teleki utcában a járda rossz állapota mellett az intézményi környezet és a nagy gyalogosforgalom indokolta a felújítást.

A beruházás összértéke meghaladja a 8 millió forintot. A Városfejlesztő Kft. alvállalkozó bevonásával készíti el a munkát, melyet közbeszerzési eljáráson választottak ki. Az új járda legkésőbb december 20-ig elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 19. 13:20, hétfő | Helyi

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

Tanulást segítő környezet javítása a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában - című EFOP projekt zárására került sor pénteken.

2018. November 19. 09:26, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről

Járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult eljárás egy 25 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2018. November 18. 21:17, vasárnap | Helyi

Kerékpáros emléktúra, a közlekedési balesetek áldozatainak tiszteletére

Városi kerékpártúrával emlékeztek meg a közlekedési balesetek áldozatairól, s egyúttal olyan szakaszokat jártak, ahol hamarosan kerékpársávok, vagy utak fognak létesülni, biztonságosabbá téve a kerékpáros közlekedést.

2018. November 17. 16:00, szombat | Helyi

Újra győzött a Perutz

Vallejos duplájával sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a Perutz FC, mely a Csepel és a BKV Előre utána az Andráshidát is két vállra tudta fektetni.