Városlista
2019. január 20, vasárnap - Sebestyén

Hírek

2018. Október 17. 14:57, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Teleki utca páratlan oldalán is megújul a járda

A Teleki utca páratlan oldalán is megújul a járda

Tavaly épült újjá a gyalogút az utcában, a Weöres Iskola felőli oldalon, most pedig az út túlsó felén dolgoznak.

381 méter hosszan, 458 négyzetméteren készül új burkolat, a pápai járdaépítések már megszokott technológiájával, vagyis a járda új alapot is kap - tudtuk meg Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elmondta, az idei évben közel 200 millió forintot fordítottak járdafelújításra, az útfelújítások kapcsán megújuló gyalogutakat is beleszámolva. Hozzátette, sok munka van még hátra a városban, ezért a következő években is folytatódik a járdafelújítási program. A polgármestertől megtudtuk, a Teleki utcában a járda rossz állapota mellett az intézményi környezet és a nagy gyalogosforgalom indokolta a felújítást.

A beruházás összértéke meghaladja a 8 millió forintot. A Városfejlesztő Kft. alvállalkozó bevonásával készíti el a munkát, melyet közbeszerzési eljáráson választottak ki. Az új járda legkésőbb december 20-ig elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 19. 15:55, szombat | Helyi

Edzőmeccsen találkozott a Perutz és az ETO

A Perutz FC csapata felkészülési mérkőzésen 2-0-ra kikapott az NB II-es pontvadászat 10. helyén álló WKW ETO FC Győr gárdájától.

2019. Január 18. 10:41, péntek | Helyi

Késsel a kezében próbálta meg kirabolni az egyik pápai dohányboltot egy maszkos nő

A Pápai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

2019. Január 18. 09:02, péntek | Helyi

Meghaladja az országos átlagot a pápai vásárlóerő

A Pápai Polgári Kör januári rendezvénye Projekt Partyval kezdődött, melyen dr. Áldozó Tamás polgármester egy friss kutatás eredményeit is ismertette a hallgatósággal.

2019. Január 17. 12:42, csütörtök | Helyi

Hat baleset az elmúlt héten

Az elmúlt héten – 2019. január 7. és 2019. január 13. között – a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén hat közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.