Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Március 13. 12:23, szerda | PR

A Te családod számára milyen az ideális étkezőasztal?

A Te családod számára milyen az ideális étkezőasztal?

Az, hogy mekkora asztalra van szükségünk a reggelitől a vacsoráig, függ a konyha méretétől, de attól is, mekkora a család és milyenek az étkezési szokásaink.

Kisebbet és nagyobbat beszerezni is felesleges, de szerencsére vannak köztes megoldások: egy kihajtható étkezőasztal akár több funkciót is elláthat. Lássunk pár család-, étkezés- és asztaltípust!

A csak hazaugróknak: nem is asztal, és még csak nem is pult

Nem kevesen vannak, akiknek a hűtőjükben csak egy paradicsom és egy dobozos tej lapul, és legfeljebb csak egy kenyeret kennek meg a konyhában.
Az állandóan rohanó karriercsinálók, a megszállott étteremben étkezők és a lakásukat csak esetenként használók - és még sok más típus - számára valójában nincs is szükség étkezőasztalra. A mindig rohanó, vagy az ingázó emberek általában garzonkonyhával, vagy más helységgel egybenyitott konyhával is megelégszenek, amelyben egy lehajtható étkezőpult tökéletes megoldást jelent a reggeli kávé felhajtásához.
Amikor viszont valaki családon alapít vagy lassabb tempóra vált, hirtelen kevésnek bizonyulnak a konyha adottságai. Hiszen ez a helység az otthon lelke, és bizony kell egy asztal a letelepedéshez.

Akik ritkán esznek otthon: étkezőpult

Kielégítő lehet egy étkezőpult is, amely sokszor a konyhapult, tehát a munkafelület meghosszabbításaként szolgál.
Ott, ahol nincs több generációs család, akit le kell ültetni, csak egy-egy vendég, akivel a háziasszony vagy házigazda főzés közben cseveg, ez remek megoldás.
Az étkezőpult, ha a honyhapultból nyúlik ki, nagyszerű megoldás arra, hogy aki az ételt készíti, bekapcsolódhasson a beszélgetésekbe, vagy éppen szemmel tartsa az odaültetett gyerekeket. Kis lakásokban praktikus ez az asztal nélküli konyha kialakítás leginkább, és persze ott, ahol nincsenek nagy ebédek, vacsorák.

Kis család: többfunkciós étkezőasztal


Ahol már rendszeresen leülnek többen és együtt esznek, legyen akár egy lakóközösség vagy egy család, ott nagy szükség van egy asztalra. A baráti találkozók, családi étkezések elengedhetetlen része, hogy úgy ülhessünk, hogy mind lássuk egymást.
Egy 50-60 négyzetméteres otthonban a lakberendezők véleménye szerint már el lehet helyezni ezt a bútordarabot, csak esetleg nem a konyhában, hanem a nagyszobában.
Az ideális helykialakításhoz hozzátartozik, hogy plusz 65 cm hely kell egy asztal mellett, hogy a széket ki lehessen húzni, és 95 centi, hogy egy szék mellett el lehessen sétálni.

Nagy család: bővíthető étkezőasztal

Kevés olyan lakás vagy ház van, ahol egy tíz-húsz személyes asztal gond nélkül elfér, de ez szerencsére nem probléma, hiszen léteznek kihúzható, bővíthető asztalok.
Fa, fém, vagy akár üveg lapú verzióban is találunk többféle méretben használható asztalt, így bármilyen stílusú étkezőben, konyhában használhatunk ilyen darabot.
Nem érdemes lemondani a sokszemélyes közös étkezésekről, hiszen ha valaki próbálta, tudja, mennyire egyben tartja egy-egy jó ebéd a nagyobb családot, vagy éppen a baráti kört.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 20. 13:59, hétfő | PR

Minden, amit a hüvelygyulladásról tudni lehet

A hüvelygyulladás egy olyan betegség, amivel élete során majdnem minden nő találkozik, legyen fiatal vagy idősebb. Mivel nem korhoz kötött, így bárhol, bármikor találkozhatunk vele, éppen ezért érdemes figyelni a jelekre.

2019. Május 20. 13:58, hétfő | PR

Ugrókötél: nem csak gyerekeknek

Az ugrókötelezést sokan gyerekjátéknak tartják, pedig igen kemény igénybevételnek teszi ki az emberi szervezetet. Ma már egyre többen fedezik fel az előnyeit, és űzik a szabadban vagy fedett helyen.

2019. Május 20. 13:55, hétfő | PR

Álmaink eljegyzési gyűrűje

2019. Május 20. 13:52, hétfő | PR

Bemutatkozik a Hunter® MP Rotator® szórófej!