Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 19. 09:11, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A szünetben is biztonságban

A szünetben is biztonságban

A Pápai Rendőrkapitányság iskolarendőrei a tanév utolsó hetében a szünidő veszélyeire hívták fel a diákok figyelmét.

Az iskolarendőrök 2017. június 6. és 2017. június 14. között közel 400 pápai és vidéki általános iskolást tájékoztattak arról, hogy mit tehetnek saját biztonságuk érdekében a nyári vakáció alatt. Az egyenruhások hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan, hogy mire kell ügyelniük a gyermekeknek, ha egyedül tartózkodnak otthon vagy a strandokra látogatnak. Kiemelték, hogy a fiatalok mindig tartsák zárva a lakás bejárati ajtaját és az utcakaput, valamint idegent ne engedjenek be otthonukba. A strandolás kapcsán pedig arra figyelmeztettek, indulás előtt mindig át kell gondolni, hogy milyen értékeket szükséges feltétlenül magukkal vinni a vízpartra, ahol azokat célszerű értékmegőrzőben tárolni, vagy ennek hiányában valaki mindig őrizze a csomagokat, mert azok a törölköző alatt nincsenek biztonságban. A gyermekekkel a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait is átismételték a rendőrök és az ingyenes segélyhívók rendeltetésszerű használatára is kitértek.

Az iskola rendőre program zárásaként 2017. június 15-én délelőtt a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium iskolanapjára látogattak ki a rendőrök, ahol bemutatták a rendőrautót és a csapatszolgálati eszközöket, valamint a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben regisztrálták az érdeklődő diákok kerékpárjait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.