Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Július 12. 14:42, kedd | Belföld
Forrás: Kavitációs ultrahangos zsírbontás

A svédmasszázs

A svédmasszázs

A masszázs jótékony hatása ősidők óta ismert, kultúrája évezredekre vezethető vissza.

Európában egyik legelterjedtebb típusa a svédmasszázs, mely Pehr Henrik Ling svéd vívómester nevéhez köthető. Vizsgálta és a rendszerezte a masszázs fogásokat, majd ötvözte ezeket a tornával, és ebből jött létre svédmasszázs. Természetesen a masszázs folyamatosan változásban van, új és új változatai jelennek meg speciális hatásokkal, így ma már könnyen találhatunk számunkra megfelelő változatot.

A klasszikus svédmasszázs öt alapfogásból épül fel: simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés és rezegtetés. Léteznek kiegészítő fogások is: intermittáló nyomás, felrázás, kirázás, vezetett passzív kimozgatás. Mindegyik alapfogásnak saját szerepe van. A simítással kezdődik a masszázs, mint egy bevezető és előmelegítő fogás, illetve ezzel pszichés kapcsolat jön létre a masszőr és a vendég között. A dörzsölés során a bőr elhalt hámsejtjei leválnak, a bőrben vérbőség keletkezik, a hajszálerek feltöltődnek, illetve a mély rétegben a letapadások feloldódnak, a fájdalmas izomcsomók megszűnnek. A gyúrás elsősorban az izmokra hat, de jelentős hatással van a bőrre és a bőr alatti területekre. Fellazítja a letapadt izmokat, fokozza az anyagcserét, a vér- és nyirokkeringést elősegíti, illetve a fáradtságérzetet csökkenti. Az ütögetéssel a bőr vérellátását és az izmok tónusát fokozzák. A rezegtetés az előzőleg keltett ingerek levezetése, a felfokozott izomtónust csökkenti, mindemellett pedig nyugtató és fájdalomcsillapító hatása van.

A masszázst számos területen alkalmazzák a gyógyászatban, de a közéletben is széles körben elterjedt stressz oldó és nyugtató hatása miatt. A rendszeres masszázs pedig hosszútávon jótékony hatással bír egészségünkre, így ne sajnáljuk magunkat megajándékozni egy-egy órával!
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.