Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 02. 07:11, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, MH Pápa Bázisrepülőtér

A repülőtéren meneteltek

A repülőtéren meneteltek

Több mint százan meneteltek a pápai repülőtéren, hogy felhívják a figyelmet a mellrák veszélyeire és a korai felismerés fontosságára.

Sajnos ez a megbetegedés az egyik vezető halálozási ok a nyugati társadalmakban, mégis az emberek többsége nincs kellő információ birtokában az önvizsgálatról, a szűrésről és a kezelésről. A szervezők célja az volt, hogy a bázison szolgáló tizenkét nemzet katonáit és a civil dolgozókat, családtagokat bevonva minél szélesebb körben terjessze és tudatosítsa ezeket az ismereteket.

A mellrák elleni küzdelem világnapja október elsején van, de a figyelemfelhívó kampány világszerte egy hónapon keresztül zajlik. A hónap utolsó munkanapján a pápai bázison dolgozó katonák és civil alkalmazottak összefogtak és egy közös menettel hívták fel a figyelmet a betegség veszélyeire és a megelőzés fontosságára. A résztvevők sportosan vagy egyenruhában is végigsétálhatták a több mint másfél kilométeres távot, de mindenkinek kellett viselni valami rózsaszínt, a mellrák elleni küzdelem jelképes színét. A statisztikák szerint az időben diagnosztizált megbetegedések nagyon jó eséllyel gyógyíthatók, ezért nagy figyelmet kell fordítani a szűrésekre, az önvizsgálatra ezzel elősegíteni a korai felismerést. A helyes életvitel, megfelelő étkezés és a rendszeres testmozgás minimalizálja a mellrák kialakulásának és terjedésének kockázatát. Kevesen tudják, hogy ez a ráktípus férfiakat is veszélyezteti, ezért mindenki számára fontos a rendszeres önvizsgálat és szűrés.

A menet szervezői biztosak abban, hogy a fokozott figyelem és a korai diagnosztika életeket menthet ezért jövőre is rendeznek hasonló eseményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.