Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. November 16. 17:43, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A postabezárások ellen demonstráltak Pápán

A postabezárások ellen demonstráltak Pápán

Mintegy százan gyűltek össze a volt Vajda Péter lakótelepi postahivatalnál, amelynek ideiglenes bezárásáról döntött korábban az állami tulajdonú társaság, két másik pápai postával együtt.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások eredményeként pedig 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be.

Pápán három fiókot érinti az ideiglenes bezárás, a vajdait, a Béke térit és a tapolcafőit. Korábban a pápai önkormányzat - több más önkormányzattal együtt - tárgyalást kezdeményezett a Magyar Postával, a költségek egy részének átvállalására is hajlandó lett volna a város, ám úgy tűnik, a tárgyalások nem vezettek eredményre, hiszen az elmúlt héten mindhárom említett pápai posta bezárt.

Ma kora estére hívtak össze demonstrációt a vajdai postahivatalhoz, amelyre pártszimpátiától függetlenül mindenkit vártak, akik elégedetlenek a bezárással. Szép számban össze is gyűltek a tiltakozók, akik egy kérdőívet is aláírhattak, nyomatékosítva követelésüket, vagyis hogy nyissanak újra a posták.

A demonstráción Süle Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő szólt az egybegyűltekhez, aki elsősorban azt kifogásolta, hogy az ideiglenes bezárásokról a társaság csupán a kormányzattal egyeztetett, a döntésből minden érintettet kizárt, köztük az önkormányzatokat. Azt hangsúlyozta, hogy sok idős, mozgásában korlátozott lakost hoz nehéz helyzetbe ez a döntés, amelyre szerinte megoldás is lenne, példaként említette a szintén állami tulajdonú, ám nyereséges társaság, a Szerencsejáték Zrt. nagyobb szerepvállalását. Süle Zsolt a szolidaritás jelentőségére hívta fel a hallgatóság figyelmét.

A tüntetésen két helyi lakos is felszólalt. Egyikük mozgáskorlátozottként különösen nehezményezte, hogy sokkal több kellemetlenséggel jár majd neki az, hogy indokolatlanul jóval távolabbra, a belvárosba kell elmennie, hogy el tudja intézni a postai ügyeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.