Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Október 27. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A pápai rendőrök óvatosságra intik a temetőlátogatókat

A pápai rendőrök óvatosságra intik a temetőlátogatókat

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a közterület-felügyelőkkel közösen települtek ki 2022. október 26-án délután a pápai Alsóvárosi temetőbe, ahol hasznos bűnmegelőzési tanácsokat adtak és prevenciós kiadványokat osztottak a temetőbe – elhunyt szeretteikhez – érkezőknek.

Az egyenruhások felhívták a figyelmet arra, hogy a sírhelyek gondozás során táskát, csomagot még pár percre se hagyjanak őrizetlenül, valamint a parkolóban leállított gépkocsijukat mindig zárják be, és abban - látható helyen - ne hagyjanak még értéktelennek tűnő tárgyakat sem. A járőrök kiemelték azt is, hogy a táskák külső zsebeiben a mobiltelefon, a pénztárca és a lakáskulcs nincs biztonságban, azokat célszerűbb a nehezebben hozzáférhető rekeszekben, vagy a ruházat belső zsebében tartani.

A helyi rendőrkapitányság az ünnepekhez kapcsolódóan kiemelt rendőri jelenléttel biztosítja a Pápai járás temetőinek biztonságát. A jogsértések megelőzését és megszakítását célzó gyalogos járőrszolgálatokban a rendőrség munkatársai mellett a polgárőrök, valamint a közterület-felügyelők is részt vesznek.

Továbbá 2022. október 29-től november 1-ig, a forgalom nagyságától függően, a pápai Alsóvárosi temető előtt forgalomirányítást is végeznek az egyenruhások, valamint abban az esetben, ha a temetőkben tartózkodó gyalogosok balesetmentes közlekedése indokolja, ideiglenesen megtiltják a gépjárművek sírkertbe történő behajtását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.