Városlista
2017. december 16, szombat - Etelka

Hírek

2017. December 05. 20:23, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Pápai Járási Hivatal vezetője kapta az idei Vilma-díjat

A Pápai Járási Hivatal vezetője kapta az idei Vilma-díjat

Negyedik alkalommal szervezte meg Polgár Gabriella újságíró a Vilma-napot, mely a hivatásukban és családjukban kiemelkedően helytálló nők előtt tiszteleg.

A Deák Ferenc utcában kedden kora délután tartott eseményen, az idei Vilma-nap háziasszonya, dr. Varga Ferencné Kiss Réka köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, idén egy új kezdeményezéssel is élni kívánnak: a jövő évben kerüljön megválasztásra az év családfája is, az év fája szavazás mintájára. Ezzel kapcsolatban egy pápai fiatal lány, Nagy Nóra példáját említette a program háziasszonya. Egy alkalommal a nagyszüleinél tett látogatása alkalmával úgy döntött, összeállítja nagyszülei családtörténetét. Nóci szerint fontos, hogy ne engedjük el nagyszüleink kezét akkor sem, ha már felnőttünk.

A 2017-es Vilma-nap célját Polgár Gabriella foglalta össze, melyet Varga Ferencné tolmácsolt a hallgatóságnak. Mint az elhangzott, a magyar gazdaság a mostani hírek szerint talpraállt, ugyanakkor a polgári berendezkedésű Magyarország további erősödéséhez nélkülözhetetlen mindenekelőtt a családok megerősödése, sőt egyenesen övék a kulcsszerep. - Mindannyian láthatjuk naponta, hogy ez a kor, a XXI. század második évtizede a „Harc a lelkekért” kora, mind a médián, mind a világhálón keresztül, ki-ki pillanatok alatt megkapja a napi „méregadagját”, miközben a korábban megszerzett, sőt sok esetben megszenvedett tapasztalatok, tanulságok, az egyes magyar családok által megélt valós történetek kihullanak az emlékezet rostáján ahelyett, hogy - jogos büszkeséggel és a megélt történetekben lévő lelki erővel – szolgálnák, segítenék a mai nemzedékeket. Ezt a folyamatot bizony jócskán segítheti a családi történetek, példák, újbóli birtokbavétele. A méltán híres történelmi családok mellett minden egyes magyar családot segítse korábbi hagyományainak, történeteinek újbóli birtokbavétele - hangzott el.

A 2017-es Vilma-nap ezért azzal a kezdeményezéssel él, hogy állíttassék össze az egyes magyar családok családfája, történetekkel telített családi almanachja, bennük az egyes családok tradícióival, mindazzal, amire büszkék. Konkrétan, ahogy minden évben megválasztjuk az év fáját, úgy azzal a kezdeményezéssel él a Vilma-nap szervezője, hogy a mostani Vilma-naptól, 2017. dec. 5-től, 2018. dec. 5-ig elkészült családfák, családi almanachok közül választassék ki az „Év Családfája”. E kezdeményezés fővédnökének fel kívánják kérni Novák Katalin államtitkár asszonyt.

A negyedik Vilma-nap sem múlhatott el a Vilma-díjazott megnevezése nélkül. A 2017-es Vilma-díjat Feketéné dr. Földi Judit, a Pápai Járási Hivatal vezetője kapja. - Az utóbbi években megújult, polgárbarát közigazgatás szellemében dolgozik kollégáival együtt. Legfőbb törekvése, hogy a törvényesség maximális megtartása mellett, az állampolgárok is erőteljesebben érezhessék a hivatal segítő szándékát. Az idei Vilma-díj elsősorban a jövőről szól, hogy a megírásra kerülő családfák által is növekedjék a ma és a jövő magyar családjai közti összetartó erő. Éppen a jövőre irányultsága miatt lett a fiatal és tehetséges közigazgatási generáció egyik tagja 2017 Vilma-díjasa - hangzott el a méltatásban.

A 2017-es év a deáki kiegyezés 150. évfordulója is, továbbá a Vilma-napot is évről-évre a pápai Deák Ferenc utcában tartják, erre való tekintettel elkészítették a Deák-kuglófot, melyből a jelenlévők kaptak egy-egy szeletet.

Az eseményen közreműködtek a Tánc Lánc Művészeti Iskola növendékei tánccal, valamint Balikó Fanni énekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 14. 14:17, csütörtök | Helyi

Hamarosan elkészül az orvosi rendelő felújítása a Huszáron

A nyertes TOP-os projektek közül elsőként a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása kezdődhetett meg. A hamarosan elkészülő felújítás jelenlegi állapotát a házi- és gyermekorvosok, valamint védőnők is megtekintették.

2017. December 14. 14:04, csütörtök | Helyi

Minősített fesztivál lett a Pápai Játékfesztivál

Az immár 27 évre visszatekintő Pápai Játékfesztivál történetében még nem volt példa arra, hogy a programok megvalósulásának minőségét vizsgálják.

2017. December 14. 13:47, csütörtök | Helyi

Telefonokat lopott a páros a pápai áruházból

A rendőrök előállítottak egy nőt és egy férfit a Pápai Rendőrkapitányságra.

2017. December 14. 12:56, csütörtök | Helyi

Óvjuk értékeinket - Pápán járt a \"Házhoz megyünk\"

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a helyi rendőrkapitányság munkatársai Pápán adtak tájékoztatást az országos kezdeményezésű „Házhoz megyünk” bűnmegelőzési program részleteivel kapcsolatban.