Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. December 04. 13:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Pápai Atlétikai Club sportolóit és várkerti futókat bántalmazott egy fiatalokból álló csoport

A Pápai Atlétikai Club sportolóit és várkerti futókat bántalmazott egy fiatalokból álló csoport

Rádi Róbert, a PAC elnöke köszönetet mondott a rendőrség gyors és szakszerű munkájáért. A pápai rendőrök a bejelentést követően egy napon belül azonosították és tetten érték az elkövetőket.

Mint ahogy beszámoltunk róla, garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy háromfős, fiatalokból álló társaság ellen. A nyomozás adatai alapján egy 15 éves, egy 16 éves és egy 17 éves pápai fiatal 2018 októberében több alkalommal provokált és bántalmazott járókelőket, sportolókat Pápa belvárosában. A 15 éves és a 17 éves gyanúsítottat 2018. november 22-én, harmadik társukat pedig 2018. november 29-én hallgatták ki gyanúsítottként a pápai nyomozók, melynek során mindannyian elismerték a bűncselekmények elkövetését.

Rádi Róberttől megtudtuk, hogy a klub egyik edzője értesített arról, hogy sorozatosan fordult elő a sportolók várkerti edzésein, hogy egy nagyobb társaság tagjai a futókör mentén zaklatják a sportolókat. - Nekik mentek kerékpárral, kötözködtek, fellökték őket, verekedésre csak a sportolóink hozzáállása miatt nem került sor. Fiúkat, lányokat vegyesen bántottak, de olyan is előfordult, hogy az egyesülettől független kocogókat inzultáltak. Az edző telefonhívása után értesítettem a rendőrséget, a sportolóink védelme érdekében - mondta el az elnök.

A rendőrök Nagy Ákos bűnügyi osztályvezető irányításával egy napon belül azonosították és tetten érték az elkövetőket. - Az egyesület nevében szeretném megköszönni a rendőrség gyors és szakszerű munkáját, azóta ez a jelenség megszűnt, így vélhetően a csoport hangadóit sikerült ettől eltántorítani.

A három fiú ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, továbbá a 15 és a 17 éves fiatal ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is indult büntetőeljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.