Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. December 04. 13:24, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Pápai Atlétikai Club sportolóit és várkerti futókat bántalmazott egy fiatalokból álló csoport

A Pápai Atlétikai Club sportolóit és várkerti futókat bántalmazott egy fiatalokból álló csoport

Rádi Róbert, a PAC elnöke köszönetet mondott a rendőrség gyors és szakszerű munkájáért. A pápai rendőrök a bejelentést követően egy napon belül azonosították és tetten érték az elkövetőket.

Mint ahogy beszámoltunk róla, garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy háromfős, fiatalokból álló társaság ellen. A nyomozás adatai alapján egy 15 éves, egy 16 éves és egy 17 éves pápai fiatal 2018 októberében több alkalommal provokált és bántalmazott járókelőket, sportolókat Pápa belvárosában. A 15 éves és a 17 éves gyanúsítottat 2018. november 22-én, harmadik társukat pedig 2018. november 29-én hallgatták ki gyanúsítottként a pápai nyomozók, melynek során mindannyian elismerték a bűncselekmények elkövetését.

Rádi Róberttől megtudtuk, hogy a klub egyik edzője értesített arról, hogy sorozatosan fordult elő a sportolók várkerti edzésein, hogy egy nagyobb társaság tagjai a futókör mentén zaklatják a sportolókat. - Nekik mentek kerékpárral, kötözködtek, fellökték őket, verekedésre csak a sportolóink hozzáállása miatt nem került sor. Fiúkat, lányokat vegyesen bántottak, de olyan is előfordult, hogy az egyesülettől független kocogókat inzultáltak. Az edző telefonhívása után értesítettem a rendőrséget, a sportolóink védelme érdekében - mondta el az elnök.

A rendőrök Nagy Ákos bűnügyi osztályvezető irányításával egy napon belül azonosították és tetten érték az elkövetőket. - Az egyesület nevében szeretném megköszönni a rendőrség gyors és szakszerű munkáját, azóta ez a jelenség megszűnt, így vélhetően a csoport hangadóit sikerült ettől eltántorítani.

A három fiú ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, továbbá a 15 és a 17 éves fiatal ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is indult büntetőeljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 13:45, péntek | Helyi

Ittasan az árokba hajtott gépkocsijával

Befejezte a Pápai Rendőrkapitányság az ittasan balesetet okozó sofőr ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálatát.

2018. December 14. 10:42, péntek | Helyi

Évet értékelt a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság

A Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2018. december 12-én délután tartotta évértékelő ülését a Pápai Rendőrkapitányságon.

2018. December 14. 10:18, péntek | Helyi

Átadták a mosoly dobozokat

Tartós élelmiszerek, játékok, ruházat, háztartási szerek, édességek. Sok szépen becsomagolt ajándékcsomaggal telt meg a szocialista párt helyi irodája, melyeket ma reggel adtak át a Pápai Nagycsaládosok Egyesületének.

2018. December 14. 09:44, péntek | Helyi

Utánpótlás kosarasok kaptak díjat

Az Újpest elleni NB1/B-s kosárlabda mérkőzés szünetében díjazták a Concordia Motax KC utánpótlás játékosait.