Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Május 01. 07:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A munkásember most nem számíthat semmire - Május 1-jére emlékezett az MSZP

A munkásember most nem számíthat semmire - Május 1-jére emlékezett az MSZP

A helyi pártok közül egyedül az MSZP emlékezett meg május 1-jéről, a munka ünnepéről. Tegnap délután, az egykori Munkásotthon előtt gyűltek össze a párt hívei, szimpatizánsai.

Grőber Attila, a párt helyi elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a Himnusz eléneklése és Gosztola István szavalatát követően a szónoklatot Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti frakciójának alelnöke mondta. Széleskörű összefogásról beszélt, melynek köszönhetően 110 évvel ezelőtt felépült a Munkásotthon Pápán. - Ez az összefogás a legnagyobb üzenet a mai Magyarország számára is. Nem lehet úgy élni egy országban,nem lehet úgy irányítani egy társadalmat, hogy az emberek legrosszabb tulajdonságára alapozzák a politikát. Az irigységre és a társadalmi csoportok egymás ellen való kijátszására. Ez zajlik ugyanis Magyarországon három éve - fogalmazott.

Harangozó Tamás szerint az egyes társadalmi csoportoknak össze kell fogniuk és ki kell állniuk egymásért, csakúgy, mint a szakszervezeteknek. - Ettől a kormánytól a munkás emberek semmire nem számíthatnak. A szakszervezeteknek, ha valóban a munkásokat akarják képviselni, már félre kell tenniük megosztottságaikat és össze kell fogniuk. Kijelentette: miután a törvényeket, így a munka törvénykönyvét is a magyar országgyűlésben fogadták el és gyalázták meg az elmúlt néhány évben, a parlamentben kell ezt helyretenni, ezt pedig csak politikai párt tudja megvalósítani. A Magyar Szocialista Párt ezt, illetve a munkások megbecsülésének helyreállítását tűzte zászlajára.

Az ünnepség ezen része a Munkásotthon homlokzatán lévő emléktábla koszorúzásával zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.