Városlista
2018. december 17, hétfő - Lázár

Hírek

2017. November 11. 19:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

A képen látható pápai férfit keresi a rendőrség - A lakosság segítségét kérik

A képen látható pápai férfit keresi a rendőrség - A lakosság segítségét kérik

Autólopás miatt adtak ki ellene elfogatóparancsot, de egyéb problémák is felmerülnek Horváth Erik kapcsán.

A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó 23 éves Horváth Erik a gyanú szerint 2017 márciusában Pápáról vitt el egy Seat gyártmányú személygépkocsit a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül. A gépjárművet később megtalálták a rendőrök. Nagy Ákostól, a pápai rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől megtudtuk, a közelmúltban körözési akciót rendeltek el a férfi kézre kerítése érdekében. - Az egyik ingatlanban megtartott házkutatás során sikerült lefoglalnunk 58 gramm tömegű kábítószer-gyanús növényi anyagmaradványt, mely a nyomozás adatai alapján Horváth Erik tulajdonát képezik - mondta el a nyomozó.

Információink szerint a rendőrök a Kisfaludy utcai egykori casinó épületében tartottak házkutatást. Úgy tudjuk, számos lakossági panasz érkezett a rendőrségre az épület lakóival kapcsolatban. Nagy Ákos ezekkel kapcsolatban elmondta, a szóban forgó környéken tapasztalható problémákkal személyesen is felkereshetik az állampolgárok. Mint mondta, garantálja, hogy meghallgatja és a törvény adta lehetőségeken belül megteszi a szükséges intézkedéseket.

Az eset kapcsán nincs könnyű dolga a rendőröknek, hiszen folyamatosan újabb és újabb pszichoaktív anyagok jelennek meg. Információink szerint több alkalommal is foglaltak le kábítószer-gyanús növényi anyagmaradványokat a rendőrök - az érintett környéken lakóktól is - ám mindig újabb és újabb hatóanyagtartalmú szerek jelennek meg a piacon, melyhez képest folyamatos lemaradásban van a tiltólista, így gyakran olyan szert találnak a rendőrök, amely nem szerepel a tiltottak a között, így nem is ítélhető el annak terjesztője.

A jellemzően bódultságot okozó szerekkel számos probléma van. Elenőrizetlen körülmények között készülnek, ezért tisztának semmiképp nem nevezhetők. Zacher Gábor toxikológus arról ír könyvében (A ZACHER – Mindennapi mérgeink, STUDIUM PLUSZ KIADÓ Budapest, 2011), hogy a leggyakrabban előforduló dizájner drogok ma a szintetikus katinon származékok és a szintetikus THC-k (a marihuána hatóanyagához hasonló anyagok, pl. biofű), valamint a szintetikus kokain (pl. dimetokain). Ezeknek a szereknek az igazi veszélye abban rejlik, hogy megváltoztatnak. A szerencsésebbek egy átbulizott éjszaka után az ágynak esnek és másnapra kiheverik, de vannak olyanok, akik a kórházban kötnek ki.

Mindezen kívül nem elhanyagolható tény, hogy az új típusú szerekre rászokott fiatalok nem riadnak vissza különböző bűncselekmények elkövetésétől sem, hogy előteremtsék a pénzt, amiből megvehetik a szert.

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik Horváth Erik jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban, jelentkezzen a Pápai Rendőrkapitányságon vagy a kapitányság 06-89-313-011-es telefonszámán, avagy a névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöld számán, illetve a 107 vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 15. 08:49, szombat | Helyi

Hat embert állítottak elő a Pápa határában talált lenyúzott állatbőrök ügyében

Több magyarországi település határában helyezett el veszélyes hulladéknak minősülő állati bőröket egy hatfős társaság, amit egy Győr-Moson-Sopron megyei férfitól szállítottak el.

2018. December 15. 08:27, szombat | Helyi

Megérkezett a hó

Az éjszaka folyamán a havazás átterjedt az északi, északkeleti országrészre, Pápa környékén is egész éjszaka havazott, jelenleg is szállingózik a hó.

2018. December 14. 13:45, péntek | Helyi

Ittasan az árokba hajtott gépkocsijával

Befejezte a Pápai Rendőrkapitányság az ittasan balesetet okozó sofőr ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálatát.

2018. December 14. 10:42, péntek | Helyi

Évet értékelt a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság

A Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2018. december 12-én délután tartotta évértékelő ülését a Pápai Rendőrkapitányságon.