Városlista
2018. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2017. November 11. 19:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

A képen látható pápai férfit keresi a rendőrség - A lakosság segítségét kérik

A képen látható pápai férfit keresi a rendőrség - A lakosság segítségét kérik

Autólopás miatt adtak ki ellene elfogatóparancsot, de egyéb problémák is felmerülnek Horváth Erik kapcsán.

A jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó 23 éves Horváth Erik a gyanú szerint 2017 márciusában Pápáról vitt el egy Seat gyártmányú személygépkocsit a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül. A gépjárművet később megtalálták a rendőrök. Nagy Ákostól, a pápai rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől megtudtuk, a közelmúltban körözési akciót rendeltek el a férfi kézre kerítése érdekében. - Az egyik ingatlanban megtartott házkutatás során sikerült lefoglalnunk 58 gramm tömegű kábítószer-gyanús növényi anyagmaradványt, mely a nyomozás adatai alapján Horváth Erik tulajdonát képezik - mondta el a nyomozó.

Információink szerint a rendőrök a Kisfaludy utcai egykori casinó épületében tartottak házkutatást. Úgy tudjuk, számos lakossági panasz érkezett a rendőrségre az épület lakóival kapcsolatban. Nagy Ákos ezekkel kapcsolatban elmondta, a szóban forgó környéken tapasztalható problémákkal személyesen is felkereshetik az állampolgárok. Mint mondta, garantálja, hogy meghallgatja és a törvény adta lehetőségeken belül megteszi a szükséges intézkedéseket.

Az eset kapcsán nincs könnyű dolga a rendőröknek, hiszen folyamatosan újabb és újabb pszichoaktív anyagok jelennek meg. Információink szerint több alkalommal is foglaltak le kábítószer-gyanús növényi anyagmaradványokat a rendőrök - az érintett környéken lakóktól is - ám mindig újabb és újabb hatóanyagtartalmú szerek jelennek meg a piacon, melyhez képest folyamatos lemaradásban van a tiltólista, így gyakran olyan szert találnak a rendőrök, amely nem szerepel a tiltottak a között, így nem is ítélhető el annak terjesztője.

A jellemzően bódultságot okozó szerekkel számos probléma van. Elenőrizetlen körülmények között készülnek, ezért tisztának semmiképp nem nevezhetők. Zacher Gábor toxikológus arról ír könyvében (A ZACHER – Mindennapi mérgeink, STUDIUM PLUSZ KIADÓ Budapest, 2011), hogy a leggyakrabban előforduló dizájner drogok ma a szintetikus katinon származékok és a szintetikus THC-k (a marihuána hatóanyagához hasonló anyagok, pl. biofű), valamint a szintetikus kokain (pl. dimetokain). Ezeknek a szereknek az igazi veszélye abban rejlik, hogy megváltoztatnak. A szerencsésebbek egy átbulizott éjszaka után az ágynak esnek és másnapra kiheverik, de vannak olyanok, akik a kórházban kötnek ki.

Mindezen kívül nem elhanyagolható tény, hogy az új típusú szerekre rászokott fiatalok nem riadnak vissza különböző bűncselekmények elkövetésétől sem, hogy előteremtsék a pénzt, amiből megvehetik a szert.

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik Horváth Erik jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban, jelentkezzen a Pápai Rendőrkapitányságon vagy a kapitányság 06-89-313-011-es telefonszámán, avagy a névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111-es "Telefontanú" zöld számán, illetve a 107 vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 22. 18:54, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy családi ház a Mező utcában

Kigyulladt egy társasház tetőszerkezete Pápán, a Mező utcában csütörtökön késő délután.

2018. Február 22. 18:35, csütörtök | Helyi

Korbély Ferencet indítja a Kisgazdapárt Pápán

Pápán tartotta meg megyei kampánynyitó rendezvényét a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt. A rendezvényen részt vett az FKgP által is támogatott miniszterelnök-jelölt, Lattmann Tamás.

2018. Február 22. 15:39, csütörtök | Helyi

Több alkalommal is meglopta a kollégáit

Munkatársaitól lopott egy csóti cégnél gyakorlatát töltő fiatal. A pápai rendőrök előállították.

2018. Február 22. 14:46, csütörtök | Helyi

Az Együtt sem indít jelöltet Gőgös Zoltánnal szemben

Grőber Attila, a szocialisták helyi elnöke jelentette be, hogy Gőgös Zoltán hivatalosan is az MSZP és a Párbeszéd politikai pártok szövetségének képviselőjelöltje lett, miután megtörtént az ajánlások hitelesítése.