Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 19. 21:28, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Jobbik elhozta Pápára Mészáros Lőrincet

A Jobbik elhozta Pápára Mészáros Lőrincet

Papír alapon, jókora "stróman" felirattal érkezett a felcsúti polgármester, üzletember, teljes alakú mása városunkba.

Varga Gábor választókerületi elnök szerint a Fidesz egy új feudális rendszert épít ki Magyarországon, melyben kiskirályok, döbrögik és kisgömböcök híznak, gyarapodnak, míg a lakosság többsége csak vegetál a mindennapokban. - Az egyik ilyen ikonikus alak "jött el" ma ide közénk, a "nemzet gázszerelője", aki valóságos csodának mondható, hisz vállalkozásaival olyan termelési volumen előállítására volt képes, mellyel az elmúlt tíz évben ezerszeresére növelte bevételi forrásait. Mészáros Lőrinc nem más, mint Orbán Viktor aláírója, pénzkezelője, strómanja - mondta a politikus hozzátéve, 2018-ban, amikor terveik szerint leváltják a jelenlegi kormányt, "elszámoltatják a kiskirályokat, és minden visszakerül, ami visszajár".

Süle Zsolt pápai önkormányzati képviselő a Jobbik antikorrupciós csomagját ismertette. - A legerősebb ellenzéki párt 2018-as győzelme után "földesúradóval" sújtaná a 2002 után politikai hátszéllel, gyanús körülmények között meggazdagodott oligarchákat. Egyes felmérések szerint Magyarországon éves szinten átlagosan 400 milliárd forint közvetlen kárt okoz, hogy a "politikusokhoz kötődő gazdasági holdudvar szétlopja az országot". Ezért a Jobbik kormányra kerülésekor azonnal benyújtaná a "földesúradó" tervezetét, amelynek köszönhetően Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és a hozzájuk hasonló üzletemberek néhány év alatt elveszítenék vagyonuk jelentős részét - mondta a képviselő hozzátéve, a tisztességes gyarapodást elért cégeknek nincs mitől tartaniuk, a fókuszt a "politikai hátszéllel megtollasodott" vállalkozókra irányítanák. Az adóból befolyt összeget az ország versenyképességének javítására fordítanák.

A Jobbik hatalomra kerülése esetén egyebek mellett korrupciós ügyészséget állítana fel, bevezetnék a kormánytagok, országgyűlési képviselők és a milliárdos közbeszerzéseket elnyerő vállalkozók kötelező vagyonosodási vizsgálatát, feloldanák az egyes gazdasági bűncselekményeket feltételezhetően elfedő titkosításokat, a közéleti szereplőkkel szemben pedig dupla büntetési tételt alkalmaznának korrupciós bűncselekmények esetében.

A sajtótájékoztatón Orbán Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője az egész országban, de Pápán is tapasztalható plakátrongálással kapcsolatban szólalt fel. Mint ismeretes, a Jobbik országos plakátkampányba kezdett. A közelmúltban országosan, de a város mintegy harminc óriásplakátján, egységesen átragasztották a hirdetés egyes részeit. - Az elmúlt években nyolc kampányban is részt vettem a megyében, de egyszer sem fordult még elő ilyen szintű, összehangolt akció. Ezért három embert teszek felelőssé itt a városban. A polgármestert, Áldozó Tamást, Unger Tamás alpolgármestert és Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt. Nagyon jól tudja mindenki, hogy a Fideszhez köthető személyek rongálták meg a plakátjainkat, olyanok, akik egyébként levegőt sem tudnak venni Kovács Zoltán engedélye nélkül. Arra kérem az említett urakat, hogy hétfőn 10 óráig szedjék le a felragasztott feliratokat. Amennyiben ezt nem teszik meg, feljelentést fogok tenni a rendőrségen. Úgy gondolom, a város elég jól be van ahhoz kamerázva, hogy meg lehessen találni a plakátrongálókat - fogalmazott Orbán Imre hozzátéve, arra kérte a jobbikos aktivistákat, ne kövessenek el hasonló rongálásokat a Fidesz, vagy bármely más politikai párt plakátjain.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az Európai Bizottság szabad utat engedett a Jobbik béruniós kezdeményezéséhez, mellyel kapcsolatban a párt hétfőn kezdi meg az aláírásgyűjtést. Az elképzeléshez csatlakozott nyolc országban egymillió aláírást kell összegyűjteni, hogy az Európai Parlament napirendre tűzze a kérdést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék