Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Április 01. 13:15, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A hónap közepén megkezdődik a Juhar utca teljes körű felújítása

A hónap közepén megkezdődik a Juhar utca teljes körű felújítása

A pápai ipari park infrastruktúrájának feljlesztése című TOP-os projekt keretében újjáépül a Juhar utca, körforgalom, kerékpárút és gyalogút épül, valamint a Kopja utca is megújul és meghosszabodik.

Évek úta toldozgatja-foltozgatja az önkormányzat a nagy forgalmat bonyolító, nehéz járművek által használt Juhar utcát. Mivel az út alapja nem megfelelő, az útburkolat teljes megújítása szükséges, tehát a tartó réteget is meg fogják erősíteni annak érdekében, hogy ennek a nagy igénybevételnek hosszú távon is ellen tudjon állni az új burkolat. Ezen kívül kerékpárút, gyalogosátkelőhely, autóbusz megálló és körforgalom épül a Juhar utcában.

A másik jelentős előrelépés az ipari parkban, a Kopja utca megépítése, megújítása. A projekt tartalmazza az út meghosszabbítását is, amely a 83-as út elkerülő szakaszára fog csatlakozni - mondta el Rádi Róbert. A projekt koordinálását végző társaság ügyvezetője hozzátette, a járványhelyzet miatti csekélyebb forgalom a beruházás szempontjából előnyös, de ettől függetlenül bíznak abban, hogy javulni fog a helyzet és hamarosan újra beindul az élet, ez esetben viszont egyeztetésekre lesz szükség a környéken működő gazdasági társaságokkal.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, a pápai ipari park fejlesztése a '90-es évek elejére nyúlik vissza. Azóta nagyon sok gazdasági társaság települt a területre, nagyjából 4000 ember dolgozik ezekben az üzemekben, és további beruházások várhatók az ipari parkban. Sok ember folyamatos közlekedését, illetve a gyárak ellátását végző kamionok forgalmát kell biztosítani, ezért szükséges az ipari park infrastruktúrális fejlesztése - mondta el a városvezető.

A beruházásra 800 millió forintot nyert el az önkormányzat, amely nem elegendő a számlák kiegyenlítésére, ezért az önkormányzat 286 millió forinttal egészíti ki a támogatásból rendelkezésre álló összeget. A szerződés megkötése és a munkaterület átadása április 15-én fog megtörténni, a munkálatok várhatóan november közepére készülnek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.