Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Március 04. 15:46, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A hétvégi tömeges oltás miatt parkolóhelyeket zárnak le a kórház előtt

A hétvégi tömeges oltás miatt parkolóhelyeket zárnak le a kórház előtt

1000 ember beoltását végzik el a Gróf Esterházy Kórházban a következő három napon. Arra kérik a közlekedőket, hogy az oltásra igyekvők számára hagyják szabadon a kórház előtti parkolóhelyeket.

Nem sokkal ezelőtt tartott sajtótájékoztatót dr. Áldozó Tamás polgármester, amelyen a lakosság türelmét és megértését, valamint a rendkívüli szabály betartását kérte a pápaiaktól.

Gróf Esterházy Kórház kérte az önkormányzat, mint a közterületi parkolók fentartójának segítségét abban, hogy a hétvégi tömeges koronavírus elleni oltás zökkenőmentes lebonyolításában a parkolóhelyek biztosításában segítséget nyújtson

Pénteken, szombaton és vasárnap összesen közel ezer lakost várnak koronavirus-elleni oltásra, a legnagyobb létszámú oltakozó pénteken fogja felkeresni a kórházat, így várhatóan rendkívüli gépjárműforgalom lesz az egészségügyi intézmény környékén.

Dr. Áldozó Tamás azt kérte, a kórház előtti parkolókat csak azok használják a következő napokban, akik oltásra mennek. A városvezetés megbízásából a Városgondnokság körülbelül 30 parkolóhely lezárására alkalmas útlezáró oszlopot és deszkát biztosított a kórház számára, hogy a parkolóhelyeket az oltásra érkezők számára fenn tudják tartani.

- Valamennyiünk érdeke az, hogy a korlátozó intézkedéseket minél előbb meg lehessen szüntetni, ezért a legtöbbet azzal tehetjük, hogy közös felelősséggel biztosítjuk az oltás zavartalanságát - hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás.

A következő hetekben várhatóan lesznek még olyan napok, amikor nagy számban érkeznek oltásra a lakosok, így a városvezető azt kéri, lehetőleg a járművel közlekedők legyenek erre tekintettel és csak a kórházba igyekvők használják az ott lévő parkolókat.

A tömeges oltásról és a várható nagy gépjárműforgalomról a kórház értesitette a Pápai Rendőrkapitányságot is, így minden bizonnyal a rendőrök is jelen lesznek a következő napokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.