Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 29. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A helyi DK újrahasznosítja a nemzeti konzultációs kérdőíveket

A helyi DK újrahasznosítja a nemzeti konzultációs kérdőíveket

Grőber Attila, a párt helyi szervezetének elnöke beszélt a jövő júniusi önkormányzati választásról is, elárulta, hogy három politikai párttal már megegyeztek, a polgármester személyét illetően pedig nem várható meglepetés.

A DK politikusa a legújabb nemzeti konzultációt hazugnak és figyelemelterelésnek nevezte, amely primitív álkérdéseket tartalmaz. Hazugnak nevezte a konzultáció azon kijelentését, amely szerint 181 ezer forintot takarítanak meg a magyar családok havonta a rezsicsökkentés miatt, ugyanis az energia ára a töredékére esett vissza a tavalyi csúcshoz képest, a kormány azonban továbbra is azzal a magas árral számol. A primitív álkérdés minősítés kapcsán pedig elmondta, szerinte a kormány valójában nem kíváncsi az emberek véleményére, hiszen a kérdőívek beérkezése előtt már döntéseket hoz az azokban megfogalmazott kérdésekben.

Grőber Attila ezért arra kérte a szimpatizánsaikat, hogy a DK irodájába vigyék be a számukra elküldött nemzeti konzultációs kérdőíveket, amelyeket majd újra fognak hasznosítani.

Az önkormányzati képviselő beszélt az egyik vezető pápai politikus Facebook posztjáról is. Annak szerzője ugyanis azt írta a DK akciójáról, hogy az idegenszívű, külföldi érdekeket szolgáló, külföldről pénzelt kezdeményezés. – Határozottan és egyértelműen szeretném kijelenteni, hogy felháborító és gyűlöletkeltő a fideszes politikus írása. Ha az a Fidesz célja, hogy a pápaiakat megossza, akkor jó úton jár. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ebben a városban soha senki nem mondhassa senkire, hogy idegenszívű, csak azért, mert másként gondolkodik Magyarország, és Pápa jövőjéről – hangsúlyozta, hozzátéve, szomorúan tapasztalta, hogy több helyi képviselő és intézményvezető is volt a poszt kedvelői között.

A jövő júniusi önkormányzati választásokkal kapcsolatban a DK helyi szervezetének elnöke elárulta, a DK három politikai párttal, az MSZP-vel, a Párbeszéddel és az LMP-vel már megállapodott, de folytatják a tárgyalásokat a többi párttal is. Kérdésünkre Grőber Attila elmondta, a polgármester-jelölt személyét illetően nem várható meglepetés, vagyis ő maga indul majd a pozícióért, de a képviselő-jelöltek névsora is hamarosan összeáll.

Grőber Attila a politikai nyilatkozata után elmondta, hogy pártja több közösségépítő, jótékonysági akciót is szervez az ünnep közeledtével. A jövő héten a DK Mikulása látogat majd meg gyermekeket, meghirdették a Mosolydoboz adománygyűjtő akciót is, az adományokat a DK helyi irodájában lehet leadni. Továbbá advent vasárnapjain közös gyertyagyújtással várják az ünnepet, a város különböző pontjain.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.