Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Szeptember 08. 13:55, péntek | Helyi

A Fő téren kötözködött a drogos férfi, de családtagjait is bántalmazta

A Fő téren kötözködött a drogos férfi, de családtagjait is bántalmazta

A 24 éves férfi letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség.

Becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak és más bűncselekmények miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 24 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint a családtagjait bántalmazta, fenyegette, de volt, hogy kábítószer hatása alatt másokra is rátámadt Pápán.

A megalapozott gyanú szerint a korábban is kábítószert fogyasztó elkövető előzetes szóváltásuk után már idén tavasszal is volt, hogy támadólag meglökte édesapját, akivel akkor közös háztartásban élt az egyik környékbeli faluban. A férfi június elején a családi házuk udvarán szidalmazta szüleit, édesapját pedig, aki ekkor rászólt, tenyérrel meglökte, majd meg is ütötte.

A bíróság ezek után távoltartást rendelt el az elkövetővel szemben, aki augusztusban a rendelkezésre álló adatok szerint ennek szabályait megszegve a szülői házhoz ment, és az utcán állva kiabált.

A megalapozott gyanú szerint a továbbra is kábítószert fogyasztó férfi augusztus végén, Pápán, a belvárosban, dél körüli időben a testvérhúgát bántalmazta, mintegy két héttel később pedig az esti órákban a Fő téren két fiatal fiúba kötött bele és mellkason lökte őket.

Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, miután a korábbi kábítószer-fogyasztás miatti feltételes ügyészi felfüggesztés sem tartotta vissza attól, hogy továbbra is kábítószert fogyasszon, és újabb bűncselekményeket kövessen el. A bíróság az ügyészség indítványának helyt adott és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzés ellen az elkövető fellebbezett, így az nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.