Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. Április 22. 05:00, szombat | Sport
Forrás: mti - fotó: mrgsz.hu

A feljutásért játszik a magyar rögbiválogatott Norvégiával

A feljutásért játszik a magyar rögbiválogatott Norvégiával

Nagy lépést tehet a csoportgyőzelem, ezáltal a feljutás felé a magyar rögbiválogatott, ha szombaton legyőzi Norvégiát az Európai Nemzetek Kupája-sorozat második konferenciájának északi csoportjában.

Kiss Antal, a magyar szövetség elnöke a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: miután a magyar csapat Észtország, majd Dánia legyőzésével kezdte a csoportküzdelmeket, jó esélye van arra, hogy a csoport élén végezzen. Hozzátette: ha a norvégok ellen is sikerül diadalmaskodni, akkor nagyon közel kerül az együttes ahhoz, hogy csoportgyőztesként egy szinttel feljebb, az első konferenciában folytassa.

Az elnök kitért arra is, hogy miután a hetesrögbi szakág felkerült a nyári olimpia műsorára, a kormány a tavalyi év végén jelentős támogatásban részesítette a szövetséget. Elmondása szerint 300 millió forintot kaptak infrastruktúra, 80 milliót pedig szakmai fejlesztésre. Ez utóbbi tette lehetővé, hogy a walesi Richie Williams személyében olyan kaliberű szakember kerüljön a magyar nemzeti együttes élére, amilyenre korábban nem volt példa.

Czakó Attila, a válogatott egyik kulcsembere - legutóbb az Év játékosa - kiemelte: Williams érkezésével elsősorban a magyar válogatott támadójátéka javult fel, ennek köszönhető az is, hogy az együttes jelenleg vezeti az északi csoportot. Hozzáfűzte: a fizikailag erős norvégok ellen szoros mérkőzésre számít, s igyekeznek technikai téren az északiak fölé kerekedni.

Kristian Skjold, a finneket otthon legyőző, majd a dánok ellen idegenben alulmaradó norvégok menedzsere dicsérte a magyar válogatott játékát, azt mondta, hogy kemény, de sportszerű mérkőzésre számít Esztergomban.

Stiglmayer Gábor sportigazgató arról beszélt, hogy a magyar válogatott csak abban az esetben végez a csoport élén, ha május hatodikán, Helsinkiben a finnek ellen is győzni tud. Amennyiben ez sikerül, nemcsak a feljutás lesz meg, hanem ezzel párhuzamosan a válogatott tovább játszhat a világbajnoki selejtezősorozatban.

A magyar válogatott eddigi csoportmérkőzései:
Észtország-Magyarország 5-53
Magyarország-Dánia 25-13

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok