Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Január 15. 10:33, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

A doni áttörésre emlékeztek!

A doni áttörésre emlékeztek!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete és a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet közös megemlékezést tartott szombat délután az Esterházy úti II. világháborús emlékműnél.

Győrfi Endre egy 1938-as imádságoskönyvből olvasott fel egy imát a hazáért, majd Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. A hóviharokkal tűzdelt megemlékezésen a politikus felidézte a csaknem hetven évvel ezelőtt történteket. 1943. január 12-14 között a Szovjet hadsereg áttörte a magyar arcvonalat a Don kanyarnál. A 200 ezres seregből 120 ezren soha nem tértek haza. Orbán Imre a doni áttörés részleteit ismertette az emlékezőkkel, valamint vitéz Szombathelyi Ferenc életét is bemutatta, aki több magyar hadtestet is vezetett a II. világháborúban.

A rendhagyó történelemórát követően Győrfi Endre imádkozott az elesett hősökért, majd gyertyagyújtással és koszorúzással emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete és a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet a II. világháborúban elhunyt magyarokra.

Címkék: doni áttörés, jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.