Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 28. 20:18, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

A bástyai játszótér is megújul

A bástyai játszótér is megújul

Ezekben a hetekben a Bástya lakótelepi játszótér rendezésén dolgozik a Városgondnokság.

A munkálatok során felújítják a meglévő játékokat, újakat telepítenek, megfrissítik a játékok környezetében lévő növényzetet és a megrongált, elhasználódott padok helyett új asztalt és padokat helyeznek ki. A munkálatok néhány héten belül elkészülnek, de egyes játékokat már most birtokba vehettek a gyermekek.

A lakótelep játszótere rendkívül rossz állapotban volt korábban, annak ellenére, hogy a lakóházak körülölelik, a rongálási károk itt voltak a legnagyobbak.
-Az biztos, hogy mindig nagyon sok volt a szemét, tizenéves fiatalok galeriztek itt, a padokat tönkretették, a kötelezően elhelyezendő játszótéri rend táblát elgörbítették, megtörték, a másfél hete kihelyezett új asztalt már összekarcolták, különféle jeleket vésve bele, és az újonnan lerakott pörgőjátékot is feltépték – mondta el Bakó István, a Városgondnokság igazgatója. A rend és a játékok védelmében az igazgató bízik abban, hogy a lakók rendbontás esetén értesítik a rendőröket, de ő maga is kérte a rendőrséget és a polgárőrséget, hogy esténként gyakrabban járőrözzenek erre.

Az eddig elvégzett feladatokkal kapcsolatban arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a régi, tönkrement padokat kiszedték, a körülöttük lévő aszfaltot felbontották, helyüket füvesítik, és itt is olyan új asztalt és padokat helyeztek ki, mint a többi játszótéren.
-A hintánál felfrissítjük az esési teret, vagyis megfelelő mélységig kiszedjük a homokot és új homokréteggel töltjük fel. A meglévő homokozót felújítjuk, csiszoljuk, újra festjük, és abba is friss homokot töltünk – sorolta. Új játékok is helyet kapnak a területen, a rugós játékot és a mérleghintát már birtokba is vehették a gyermekek, és a pörgőjátékot is kihelyezték, de mivel azt valakik felszabták, újra kell telepíteni. Mindezeken túl - a főtérihez hasonló - kötélpiramist is terveznek a játszótérre, bízva abban, hogy nem lesz rongálás áldozata. A játszótér körül lévő fákat, bokrokat megnyesik, megfiatalítják, a talaj egyenletlenségeit pedig igyekeznek eltüntetni, hogy rendezett környezet fogadja a családokat.

A játszótér várhatóan egy-két héten belül elkészül, az igazgató szerint azonban az itt lakó felnőttek nem bíznak abban, hogy hosszú életű lesz.
-Azt mondták, kár ebbe energiát és pénzt fektetni, mert a tinédzserek úgyis szétszedik.
A felnőttek ugyan nem bíznak a játszótér pozitív sorsában, az itt lakó gyermekek viszont nagyon várják már, hogy elkészüljön teljesen. Ebedli Szimonetta és Keizer Gergő minden nap lejárnak a játszótérre és szerintük is nagyon ráfért már a felújítás, mert unalmas volt, hogy csak két hinta állt rendelkezésükre. Az újonnan telepített játékokat már kipróbálták és tetszik nekik.

A Bástyán lévő játszótér a harmadik, amelyet az idén felújított a Városgondnokság: tavasszal a borsosgyőri gyermekeknek készült új játékbirodalom, néhány héttel ezelőtt pedig a Gönczöl utcában lévőt adták át a kicsiknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.