Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 28. 12:59, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

A barátnője kutyáján állt bosszút a szakításért egy nagykőrösi férfi

A barátnője kutyáján állt bosszút a szakításért egy nagykőrösi férfi

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Nagykőrösi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki különös szenvedést okozva bántalmazta volt barátnője kutyáját.

A nagykőrösi férfi április 8-án délelőtt megharagudott volt barátnőjére, ezért elhatározta, hogy bosszút áll rajta, és elpusztítja volt barátnője kutyáját, egy fehér szőrű máltai selyemkutyát, amely szakításukat követően a férfinál maradt. A férfi a házának udvarán egy fejszenyéllel nagy erővel fejbe vágta a kutyát. A kutya az ütéstől azonnal összerogyott, miközben nagyot vonyított, majd a férfi a fejszenyéllel még egyet ráütött a kutya testére. Ezután az állat már nem mozgott, a férfi beletette egy zsákba, bekötötte a zsák száját, majd kerékpárral elvitte a Kőrös-ér partjára, ahol talált egy illegális szemétlerakóhelyet, és oda letette a zsákot - közölte az ügyészség.

Miután a férfi hazament, felhívta volt barátnőjét, és közölte vele, hogy elajándékozta a kutyát.

A kutya az ütésektől nem pusztult el, azonban egyik oldalára lebénult, a zsákból nem tudott kiszabadulni. Az állatot még ezen a napon 17 óra körüli időben megtalálták, életét csak az állatorvosi beavatkozás mentette meg.

Az elkövetővel szemben a Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt állatkínzás bűntette miatt. Bűnösségéről a Nagykőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.