Városlista
2018. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2018. Február 13. 10:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

850 ezer forintot zsákmányolt a trükkös tolvaj a pápai idős bácsitól

850 ezer forintot zsákmányolt a trükkös tolvaj a pápai idős bácsitól

Újból börtönbe kell vonulnia annak a férfinak, aki idős embereket fosztott ki a jól ismert trükkel. Négy és fél évet kell rács mögött töltenie.

Az eddig már hatszor lopásokért elítélt kaposvári H. György 2014 nyarától fél éven át az ország különböző pontján kopogtatott be idős, egészségügyi gondokkal küszködő emberekhez, akiknek „pénzt vitt”. Az ítélet szerint éppen az ellenkezőjéről volt szó.
A legnagyobb összeget, 850 ezer forintot egy pápai 85 éves férfitól szerezte meg, akinek azt a mesét adta be, hogy az E.on alkalmazottjaként jött a kollégáival a villanyórát ellenőrizni. A 30 éves vádlott azt is mondta, hogy túlfizetés miatt átadna 10 ezer forintot, de nála csak húszezres van, amit fel kellene váltani. Az idős ember a TV szekrény alatt tárolt dobozból elővette a pénzét, ekkor H. György arra kérte, hogy menjen ki az autóban várakozó kollégáihoz, s szóljon nekik, hozzák be a műszereket. Az idős úr teljesítette a kérését, csakhogy ez idő alatt lába kelt a több százezer forintjának. Tapolcán a Zöldfa utcában egy 85 éves nénihez azzal az indokkal csöngetett be, hogy az önkormányzattól jött, s pénzt hozott. Amikor a háziasszony kilépett a szobából, hogy az idegen „főnökét” beengedje a lakásba, a vádlott gyorsan eltette a néni táskáját, amelyben 60 ezer forint, valamint két nevére szóló 50 ezer forintos postai kötvényt volt, amivel végül is nem tudott mit kezdeni. Simontornyán hasonló indokkal engedték be: fel kell írni az átadott bankjegy sorozatszámát. A 89 éves hölgy figyelmetlenségét kihasználta a fosztogató, ugyanis zsebre vágott 80 ezer forintot és összeszedte az arany ékszereket, amelyek 313 ezer forintot értek.

Ajkán egy 87 éves idős férfit avval szédített meg, hogy nyereménypénzt hozott, de abból visszajár neki 10 ezer forint. Míg a férfi a lakásban forgolódott, a vádlott kivette a pénztárcájából a 15 ezer forintot, valamint a bankkártyáját, de mivel a PIN-kódot nem találta, nem ment vele semmire.
Egy Hatvanban élő 90 éves férfi lakásából úgy jött el, hogy magával vitte a sértett táskáját, amiben az összes irata benne volt, valamint 300 ezer forintos megtakarítása. A vádlott járt még Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Fonyódon és Zircen is. Egy helyen, Sopronban kellett menekülőre fognia a dolgot, amikor a házigazda nem hitte el a „postától jöttünk, pénzt hoztunk” – mesét, s már nyúlt a telefonjáért. A vádlott és társa igen gyorsan elhagyta a lakást.
A Veszprémi Törvényszék jogerősen négy és fél évre ítélte H. Györgyöt többek között a kifosztások miatt, s kötelezték a 380 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 22. 18:54, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy családi ház a Mező utcában

Kigyulladt egy társasház tetőszerkezete Pápán, a Mező utcában csütörtökön késő délután.

2018. Február 22. 18:35, csütörtök | Helyi

Korbély Ferencet indítja a Kisgazdapárt Pápán

Pápán tartotta meg megyei kampánynyitó rendezvényét a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt. A rendezvényen részt vett az FKgP által is támogatott miniszterelnök-jelölt, Lattmann Tamás.

2018. Február 22. 15:39, csütörtök | Helyi

Több alkalommal is meglopta a kollégáit

Munkatársaitól lopott egy csóti cégnél gyakorlatát töltő fiatal. A pápai rendőrök előállították.

2018. Február 22. 14:46, csütörtök | Helyi

Az Együtt sem indít jelöltet Gőgös Zoltánnal szemben

Grőber Attila, a szocialisták helyi elnöke jelentette be, hogy Gőgös Zoltán hivatalosan is az MSZP és a Párbeszéd politikai pártok szövetségének képviselőjelöltje lett, miután megtörtént az ajánlások hitelesítése.