Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 09. 20:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

83-as út felújítás - Felgyorsulhatnak az események

83-as út felújítás - Felgyorsulhatnak az események

Döntés továbbra sincs, viszont annak meghozatalát közös nyilatkozattal kívánják sürgetni az érintett települések polgármesterei és országgyűlési képviselői.

Ami biztos:

  • 2014-20 közötti uniós költségvetési ciklusban megépül az új út, amely
  • el fogja kerülni az összes érintett települést, tehát
  • részben új nyomvonalon fog futni

Ami kérdéses:

  • 2x1, vagy 2x2 sávos lesz-e az út (a kormányhatározatban 2x1 sáv szerepel, lobbiznak a 2x2-ért, ez azonban teljes egészében új nyomvonalat jelentene)
  • Mikor kezdődhet el a munka, meddig tartanak majd az előkészületek
  • Mennyibe fog kerülni? A csúcs 70 milliárd, de a legalacsonyabb műszaki tartalom is 10 milliárd körüli összeg

Áldozó Tamás polgármester számolt be arról, hogy a közös nyilatkozat létrehozására tanácskozásra hívták az érintett polgármestereket, országgyűlési képviselőket, a Bázisrepülőtér paracsnokát, valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. képviselőit. - A dokumentumban egységes szerkezetben gondoljuk újra azokat az érveket, melyeket a települések fel tudnak sorakoztatni, valamint a megbeszélések során a települések vezetői szembesülhettek az előttük álló elvégzendő feladatokkal - mondta el a városvezető. Hozzátéve: tényként közölhetjük, hogy a 2014 végén megjelent kormányhatározatban, amely felsorolta a 2014-20 közötti uniós ciklus közútfejlesztéseit, szerepel a 83-as főút Győr-Pápa közötti szakaszának felújtása. Áldozó Tamás kijelentette, 2x2 forgalmi sáv megépítését szeretnék elérni.

Gyopáros Alpár, a Csorna központú választókerület országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a 83-as út jelenlegi formájában balesetveszélyes, ezért mindent megtesznek azért, hogy a felújítás mielőbb elkezdődhessen. - A térség településeinek vezetői partnerséget találtak a kormány részéről a felújítás tekintetében, így beteljesülni látszik a régi álom, a 83-as út felújítása.

A sajtó kérdésére a képviselő elmondta, a megvalósulás ideje nagyban függ az előkészületektől. A kormány határozott célja, hogy az eddigi átlagos 6 és fél évről 2-2 és fél évre csökkenjen egy új utak megépítésének az időtartama, a tervezéstől az átadásig - mondta el Gyopáros Alpár, hozzátéve, a 83-as út tekintetében az építkezés előkészítése részben megtörtént az előző években, így ezeket csupán aktualizálni kell. A sajtótájékoztatón kiderült, mindenki egyetért abban, hogy az összes érintett települést elkerülje az új út.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.