Városlista
2019. január 22, kedd - Vince

Hírek

2018. Október 21. 21:41, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Magyarepitok.hu

83-as út fejlesztése: Újabb lépéssel kerültünk közelebb az építkezéshez

83-as út fejlesztése: Újabb lépéssel kerültünk közelebb az építkezéshez

A beruházó NIF Zrt. a TED-en kihirdette a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszaira kiírt tervezői közbeszerzés eredményét.

A Pápa és Tét közötti, valamint a Tét és Győr közötti útszakaszokon egyaránt a Főmterv Zrt. és az Unitef-83 Zrt. végeztheti el a tervezési munkálatokat összességében nettó 458 millió forintért - írja a Magyarépítők.hu.

A 83-as fejlesztésének első üteme már elkészült, ennek során a Strabag a főút Győrbe eső részét négysávosította és látta el körforgalmakkal. Ezzel megszüntettek egy balesetveszélyes közlekedési zónát a 83-as és az M1-es találkozásánál.

Ezeket a munkákat tartalmazza a beruházás

A most közzétett hirdetmény adataiból kiderül, hogy a Pápa és Tét közötti 18,4 kilométeren nemcsak a négysávosítást kell elvégezni. A tájékoztató ugyanis utal a 8315-ös repülőtéri bekötőútra, amit 1570 méteren épül majd ki.

Ugyanazen a szakaszon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pápai mérnökségi telepét is korszerűsítik és bővítik. Létrejön továbbá két darab különszintű csomópont is Pápa északi térségében és Gyarmatnál.

A Tét és Győr közötti 17,6 kilométeren négy különszintű csomópontot építenek: Tét déli és Tét északi részénél, valamint Győrszemere és Koroncó közelében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 17:48, hétfő | Helyi

Idegenben győzött a Concordia Motax KC

A Concordia Motax KC az NB1/B zöld csoport bajnokságának 15. fordulójában Kecskemétre látogatott.

2019. Január 21. 15:01, hétfő | Helyi

Őrizetben a dohányboltban késsel fenyegető nő

A pápai rendőrök egy 35 éves helyi lakost gyanúsítanak a rablás kísérletével

2019. Január 21. 14:03, hétfő | Helyi

Egyetemi diplomát hamisított, hogy felvegyék egy csóti céghez

Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult nyomozás egy 29 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot

2019. Január 21. 13:03, hétfő | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Bűnözői csoportok strómanjává válhatnak gyanútlan álláskeresők

Az EUROPOL figyelemfelhívó kampánya a könnyű pénzszerzési lehetőséggel kecsegtető állásajánlatok mögött megbúvó pénzmosás ellen irányul.