Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2018. Szeptember 10. 14:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

800 méter hosszan épül újjá a járda a Göncöl utcában

800 méter hosszan épül újjá a járda a Göncöl utcában

A Hatodik utcai járdafelújítás mellett újabb helyszínen kezdődött meg a munka.

Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, 962 négyzetméteres felület új burkolattal való ellátásáról van szó a vasúton túli utcában. Mivel a Göncöl utcában csak az egyik oldalon van járda, a felújítás is csak az út egyik oldalán zajlik. A Göncöl utca mellett a Fűtőház utca egy részén is elvégzik a felújítást, a volt Fecske ABC-ig, mivel a gyalogos forgalom is erre felé halad - mondta el az ügyvezető.

Áldozó Tamás polgármester arról beszélt, hogy a Göncöl utcai járda felújításával egy új városrész járdáinak a megújítását kezdik meg. A vasúton túli járdák között ritka az, amelyik egységes burkolattal rendelkezik, toldozott-foltozott gyalogutakról van szó, így nagy változást fog eredményezni a már megszokott térkő burkolat elhelyezése. A Göncöl utcára azért is esett a választás, mivel termelő üzem is működik itt, melynek megközelítését is segíti a beruházás. A városvezető bízik abban, hogy jövőre is tudják folytatni az idei évben tapasztalt ütemet és lesz lehetőség arra, hogy alvállalkozót vonjanak be a járdaépítésekbe, hiszen ez azt jelenti, hogy több pénzt tud elkölteni az önkormányzat, mint amekkora kapacitása van a Városfejlesztő Kft-nek. Az idei évre vonatkozó tervek között szerepel a Teleki utcán a járdaépítés folytatása, továbbá hamarosan a Korvin utca faltól-falig történő újjáépíte is megkezdődik.

A beruházás összértéke meghaladja a 18 millió forintot. A Városfejlesztő Kft. alvállalkozó bevonásával készítteti el a munkát, melyet közbeszerzési eljáráson választottak ki. Az új járda december 15-ig készül el.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 21. 10:23, csütörtök | Helyi

Még bukósisak sem volt az ittas motoroson

A pápai rendőrök elfogták és előállították azt a 44 éves nagygyimóti férfit, aki utast is szállított járművével és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása sem volt.

2019. Február 21. 09:07, csütörtök | Helyi

Hamis adatokat adott meg

Hamis név megadásával akarta félrevezetni a rendőröket egy körözés alatt álló szombathelyi férfi.

2019. Február 20. 15:06, szerda | Helyi

Értékes bébiétel-adományt osztottak a Teuton Lovagrend adományából

A nemrégiben érkezett Teuton Lovagrend adományát ma adták át a város lakosságának a Fiumei utcai Spartacus pályán.

2019. Február 19. 14:36, kedd | Helyi

Hat év alatt két és félszeresére nő az egészségügyi szakdolgozók bére

A Magyar Ápolók Napja alkalmából Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egészségügyi dolgozók megbecsülésének fontosságáról beszélt.