Városlista
2018. november 16, péntek - Ödön

Hírek

2018. Szeptember 10. 14:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

800 méter hosszan épül újjá a járda a Göncöl utcában

800 méter hosszan épül újjá a járda a Göncöl utcában

A Hatodik utcai járdafelújítás mellett újabb helyszínen kezdődött meg a munka.

Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, 962 négyzetméteres felület új burkolattal való ellátásáról van szó a vasúton túli utcában. Mivel a Göncöl utcában csak az egyik oldalon van járda, a felújítás is csak az út egyik oldalán zajlik. A Göncöl utca mellett a Fűtőház utca egy részén is elvégzik a felújítást, a volt Fecske ABC-ig, mivel a gyalogos forgalom is erre felé halad - mondta el az ügyvezető.

Áldozó Tamás polgármester arról beszélt, hogy a Göncöl utcai járda felújításával egy új városrész járdáinak a megújítását kezdik meg. A vasúton túli járdák között ritka az, amelyik egységes burkolattal rendelkezik, toldozott-foltozott gyalogutakról van szó, így nagy változást fog eredményezni a már megszokott térkő burkolat elhelyezése. A Göncöl utcára azért is esett a választás, mivel termelő üzem is működik itt, melynek megközelítését is segíti a beruházás. A városvezető bízik abban, hogy jövőre is tudják folytatni az idei évben tapasztalt ütemet és lesz lehetőség arra, hogy alvállalkozót vonjanak be a járdaépítésekbe, hiszen ez azt jelenti, hogy több pénzt tud elkölteni az önkormányzat, mint amekkora kapacitása van a Városfejlesztő Kft-nek. Az idei évre vonatkozó tervek között szerepel a Teleki utcán a járdaépítés folytatása, továbbá hamarosan a Korvin utca faltól-falig történő újjáépíte is megkezdődik.

A beruházás összértéke meghaladja a 18 millió forintot. A Városfejlesztő Kft. alvállalkozó bevonásával készítteti el a munkát, melyet közbeszerzési eljáráson választottak ki. Az új járda december 15-ig készül el.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 16. 15:08, péntek | Helyi

Édes történet! Titokzatos levelet kapott a rendőr

A Soltvadkerti Rendőrőrs postaládájában a napokban egy titokzatos levelet találtak az egyenruhások. A boríték „Attilának” volt címezve, azt szabályosan, postán küldte meg feladója.

2018. November 16. 14:17, péntek | Helyi

Grőber Attila: A TOP-os projektek miatt eladósodhat a város

Sajtótájékoztatót tartott ma Grőber Attila, az MSZP megyei elnökhelyettese, önkormányzati képviselő és Kovács József, a párt helyi elnöke.

2018. November 15. 10:12, csütörtök | Helyi

Bontják a húsgyárral szemközti önkormányzati épületet

A szebb napokat látott épületben korábban vegyesbolt is működött.

2018. November 15. 10:05, csütörtök | Helyi

Táskát lopott

Pápa egyik utcájában tépte ki egy asszony kezéből a táskát egy csornai férfi, a rendőrök még aznap elfogták.