Városlista
2018. szeptember 19, szerda - Vilhelmina

Hírek

2018. Szeptember 10. 14:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

800 méter hosszan épül újjá a járda a Göncöl utcában

800 méter hosszan épül újjá a járda a Göncöl utcában

A Hatodik utcai járdafelújítás mellett újabb helyszínen kezdődött meg a munka.

Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, 962 négyzetméteres felület új burkolattal való ellátásáról van szó a vasúton túli utcában. Mivel a Göncöl utcában csak az egyik oldalon van járda, a felújítás is csak az út egyik oldalán zajlik. A Göncöl utca mellett a Fűtőház utca egy részén is elvégzik a felújítást, a volt Fecske ABC-ig, mivel a gyalogos forgalom is erre felé halad - mondta el az ügyvezető.

Áldozó Tamás polgármester arról beszélt, hogy a Göncöl utcai járda felújításával egy új városrész járdáinak a megújítását kezdik meg. A vasúton túli járdák között ritka az, amelyik egységes burkolattal rendelkezik, toldozott-foltozott gyalogutakról van szó, így nagy változást fog eredményezni a már megszokott térkő burkolat elhelyezése. A Göncöl utcára azért is esett a választás, mivel termelő üzem is működik itt, melynek megközelítését is segíti a beruházás. A városvezető bízik abban, hogy jövőre is tudják folytatni az idei évben tapasztalt ütemet és lesz lehetőség arra, hogy alvállalkozót vonjanak be a járdaépítésekbe, hiszen ez azt jelenti, hogy több pénzt tud elkölteni az önkormányzat, mint amekkora kapacitása van a Városfejlesztő Kft-nek. Az idei évre vonatkozó tervek között szerepel a Teleki utcán a járdaépítés folytatása, továbbá hamarosan a Korvin utca faltól-falig történő újjáépíte is megkezdődik.

A beruházás összértéke meghaladja a 18 millió forintot. A Városfejlesztő Kft. alvállalkozó bevonásával készítteti el a munkát, melyet közbeszerzési eljáráson választottak ki. Az új járda december 15-ig készül el.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 16:43, szerda | Helyi

Autómentes nap a Fő téren

Az Autómentes Nap a társadalom környezettudatosságának erősítését célzó rendezvény.

2018. Szeptember 19. 16:29, szerda | Helyi

Elvitt egy napszemüveget a képen látható néni, a pápai rendőrség keresi

A pápai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

2018. Szeptember 18. 18:13, kedd | Helyi

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 17-én a kora délutáni órákban Csákberény és Csókakő között egy siklóernyős balesetet szenvedett.

2018. Szeptember 18. 16:00, kedd | Helyi

Jól halad a kastélykerítés újjáépítése

A meglehetősen rossz állapotú, vagy már nem is létező kerítés és kovácsoltvas kapu újjáépítése zajlik az Esterházy-kastély környezetében.