Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Május 07. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

80 pápai család számára szállít ki tartós élelmiszercsomagokat a Máltai Szeretetszolgálat

80 pápai család számára szállít ki tartós élelmiszercsomagokat a Máltai Szeretetszolgálat

Rászoruló családoknak, egyedül élő időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, a járvány alatt nehéz helyzetbe került embereknek kézbesít tartós élelmiszercsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Tartós élelmiszereket és fertőtlenítőszereket tartalmazó adománycsomagokat kézbesít több mint ötezer rászoruló ember lakóhelyére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A mintegy tíz kilogramm súlyú egységcsomagokat a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácstól kapott támogatás felhasználásával állították össze, a következő napokban kiszállított adományok összértéke húszmillió forint.

Pápán és környékén 80 csomagot osztanak szét az elkövetkezendő napokban, tudtuk meg Pintér-Papp Esztertől, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Támogató Szolgálat és csoport intézményvezetőjétől. Mint mondta, az ellátottaik közül választották ki első körben a leginkább rászorulókat, de jó kapcsolatot ápolnak a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületével, amely tagjai közül kerültek még ki azok, akik segítségre szorulnak.

Pintér-Papp Eszter hozzátette, a jelenlegi helyzetben jelentősen megcsappantak a készleteik, így nagyon jókor jött ez a segítség.

Fotó: Pintér Ádám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.