Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 30. 05:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: OrientPress Hírügynökség

6400 pohárból és 1600 liter kávéból készül a világ legnagyobb kávéspohár képe

6400 pohárból és 1600 liter kávéból készül a világ legnagyobb kávéspohár képe

Vasárnap 6400 pohár 1600 liternyi tartalmával kívánja létrehozni a világ legnagyobb kávéspohár képét 30 hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Guinness világrekord-kísérlet bonyolult logisztikát igényel, ezért a hallgatók már hetek óta alaposan készülnek: hosszas kísérletezés, számítás és szervezés előzi meg a világszenzációnak számító 8x8 méteres ábra megszületését. A www.sztarold.hu intelligens hírkereső portál által szervezett akció 5 órás időtartama alatt minden egyes hallgatónak minimum 213 poharat kell majd megtöltenie kávéval, majd elhelyeznie azt a kép előre meghatározott pontjaira.

Ki gondolná, hogy annyira bonyolult poharakat egymás mellé tenni? Valószínűleg még a szervezők sem hitték, hogy ennyi fejfájást fog nekik okozni a világ remélhetőleg legnagyobb, 64 négyzetméteres óriás kávéspohár képének létrehozása. A Budapesti Corvinus Egyetem MBA hallgatói már nagyon várják a vasárnapot, amikor végre megérik a hetek óta tartó lázas munkájuk gyümölcse. A szervezők hosszas kísérletezés, számítás és szervezés után alakították ki a rekord teljesítésének végső forgatókönyvét. Több tíz féle kávé keverését próbálták ki: tesztelték az állagukat és a párolgás mértékét is. Kipróbáltak zaccos, forrázós, zacskós fajtákat is, amelyeket fehér és átlátszó falú poharakban is szervíroztak a tesztek alatt. Különböző méretű, alakú és formájú műanyag poharak is számításba jöttek, de hasonló gondossággal jártak el a kávékép árnyalatainál döntő fontosságú megfelelő tej kiválasztásánál is.

A kísérletek végeztével végül megtalálta a tökéletes variációt a www.sztarold.hu intelligens hírkereső hírportál teamje és a Budapesti Corvinus Egyetem által delegált MBA hallgatókból álló rekorder csapat. Vasárnap 6400 darab, 2,5dl-es, 10cm-es szájú víztiszta műanyag pohárban szervírozzák azt az 1600 liter forró vízben felolvadó kávét, amely színárnyalatait tartós tejjel szabályozzák majd. A négy árnyalatból (fekete kávé, cappuccino, latte light, latte) kirakott 8x8 méteres, csillagot ábrázoló kép a tervek szerint mindössze 5 óra alatt készül majd el. A hallgatók előreláthatóan tíz csapatra osztva, összesen harmincan fognak majd ezidő alatt dolgozni a sikeres rekorddöntésért, így ha minden rendben megy, egyenként 213 poharat kell feltölteniük a megfelelő folyadékkal.

A hihetetlen mennyiségű kávé az egyetem főépületének konyhájában készül majd, amely egy napra gigantikus méretű kávés konyhájává alakul át. A konyhában előkészített és megfelelő színűre festett kávét 20 és 25 literes csapszékes kannákban juttatják majd el az auláig, ahol aztán a csapatok által pohárba mért forró italok a márványpadlón előre kijelölt helyükre kerülnek. A rendkívüli eseményt a helyszínen a magyarországi rekordok regisztrátora, Sebestyén István felügyeli és hitelesíti.

Ez lesz az első ilyen jellegű csúcs Magyarországon, sőt a tervek szerint az egész világon rekordot döntünk majd. Az eddigi csúcstartó egy 4,9 m x 7,6 m-es Elvis Presley-t ábrázoló kép, amihez 5642 poharat használtak fel. A sztárold.hu intelligens hírkereső és a Budapesti Corvinus Egyetem közös szervezésű világrekord-kísérlete során ennél közel kétszer nagyobb kép készül majd kávéspoharakból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.