Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. Március 02. 10:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

6 évre eltiltották az ebtartástól azt a Pápa környéki férfit, aki sörétes puskával a kutyájára lövöldözött

6 évre eltiltották az ebtartástól azt a Pápa környéki férfit, aki sörétes puskával a kutyájára lövöldözött

Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi.

A Veszprém Megyei Főügyészség keresete alapján indított perben a Veszprémi Törvényszék 6 évre eltiltotta az ebtartástól azt a 65 éves férfit, aki az egyik Pápa környéki faluban a sörétes vadászpuskájával kétszer, közvetlen közelről lőtte meg kaukázusi juhászkutyáját.

A férfi ellen azt követően indított polgári pert az ügyészség, hogy a Pápai Járásbíróság a 2020 szeptemberében jogerőre emelkedett ítéletében bűnösnek mondta ki állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében, és 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, miután az engedély nélkül tartott sörétes vadászlőfegyverével kis távolságról kétszer az oldalán meglőtte a kutyáját, majd az állatot a pincébe zárta. Az eszméletén lévő, s így fájdalmai miatt mintegy három órán át szenvedő, sokkos állapotban lévő ebet a kiérkező állatorvos egyéb lehetőség híján elaltatta.

Az ügyészég élve azzal a jogával, hogy az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó jogszabályok megsértése esetén a tevékenységtől való eltiltás iránt keresetet indítson, 6 éves időtartamra kérte a férfi ebtartástól történő eltiltását, mivel indokolatlan és brutális cselekedete miatt erre alkalmatlan.

A bíróság a polgári peres eljárás rendelkezéseinek megfelelően az immár alperesi pozícióban álló férfit írásbeli ellenkérelem előterjesztésére hívta fel. Miután az alperes nem élt ennek lehetőségével, a Veszprémi Törvényszék tárgyaláson kívül, az ítélettel azonos hatályú bírósági meghagyást bocsátott ki, s ebben rendelkezett az eltiltásról. A bírósági meghagyással szemben ellentmondás nem érkezett, így az jogerős.

Veszprém Megyei Főügyészség

Címkék: állatkínzás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.