Városlista
2018. november 16, péntek - Ödön

Hírek

2018. Július 10. 09:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

55 millió forintot nyert a JMSZK közösségfejlesztésre

55 millió forintot nyert a JMSZK közösségfejlesztésre

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a helyi identitás és kohézió erősítése címmel nyújtott be pályázatot és nyert 55 millió forintot.

Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója elmondta, a projektben a pápai önkormányzat konzorciumi partnerként vesz részt és további 13 együttműködő partnerrel tervezik megvalósítani, a volt Kilián és Vajda Péter lakótelepen.

-A projekt célja, rendszeres és módszeres közösségi mozgások generálásával egyre több ember megszólítása, bevonása a közösségi aktivitásba - hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. Szabadkai Veritától megtudtuk, elsőként feltérképezik a helyi társadalmi szükségleteket, feltárják a lakóközösségek problémáit, majd cselekvési tervet dolgoznak ki. Cél az is, hogy aktivitást generáljanak a lakóközösségekben. - A projekt célközönségét a szépkorúak és a felnőtt lakosság mellett a középiskolás korosztály adja. A megvalósítás időtartama 54 hónap, ebből az első 8 hónapban elkészül a közösségi felmérés és a cselekvési terv, a további időben pedig a programok, események lebonyolítása zajlik - mondta el az igazgató.

Unger Tamás alpolgármester hangsúlyozta, jelenleg is komoly közösségi, közművelődési élet zajlik Pápán, melynek központja a JMSZK. Hozzátette, közösségfejlesztési céllal már rendelkezik a város egy 400 milliós nyertes pályázattal. Unger Tamás kiemelte, ezen a területen is fontos a fenntarthatóság. - Ha kialakul egy olyan közösségfejlesztési rendszer, ami fenntartható, tehát a közösségek pályázatok és egyéb támogatások bevonzásával önállóan tudnak működni, akkor a város más területein is teret nyerhet ez a közösségfejlesztés, de a fenntarthatóság olyan értelemben is fontos, hogy a közösségek képesek legyenek tagokat toborozni, megújulni, újabb és újabb ötletekkel, programokkal tevékenyen működni. Számítunk arra, hogy ezek a közösségek a város életében még aktívabban részt fognak venni - fogalmazott az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 16. 15:08, péntek | Helyi

Édes történet! Titokzatos levelet kapott a rendőr

A Soltvadkerti Rendőrőrs postaládájában a napokban egy titokzatos levelet találtak az egyenruhások. A boríték „Attilának” volt címezve, azt szabályosan, postán küldte meg feladója.

2018. November 16. 14:17, péntek | Helyi

Grőber Attila: A TOP-os projektek miatt eladósodhat a város

Sajtótájékoztatót tartott ma Grőber Attila, az MSZP megyei elnökhelyettese, önkormányzati képviselő és Kovács József, a párt helyi elnöke.

2018. November 15. 10:12, csütörtök | Helyi

Bontják a húsgyárral szemközti önkormányzati épületet

A szebb napokat látott épületben korábban vegyesbolt is működött.

2018. November 15. 10:05, csütörtök | Helyi

Táskát lopott

Pápa egyik utcájában tépte ki egy asszony kezéből a táskát egy csornai férfi, a rendőrök még aznap elfogták.