Városlista
2018. szeptember 20, csütörtök - Friderika

Hírek

2018. Július 10. 09:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

55 millió forintot nyert a JMSZK közösségfejlesztésre

55 millió forintot nyert a JMSZK közösségfejlesztésre

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a helyi identitás és kohézió erősítése címmel nyújtott be pályázatot és nyert 55 millió forintot.

Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója elmondta, a projektben a pápai önkormányzat konzorciumi partnerként vesz részt és további 13 együttműködő partnerrel tervezik megvalósítani, a volt Kilián és Vajda Péter lakótelepen.

-A projekt célja, rendszeres és módszeres közösségi mozgások generálásával egyre több ember megszólítása, bevonása a közösségi aktivitásba - hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. Szabadkai Veritától megtudtuk, elsőként feltérképezik a helyi társadalmi szükségleteket, feltárják a lakóközösségek problémáit, majd cselekvési tervet dolgoznak ki. Cél az is, hogy aktivitást generáljanak a lakóközösségekben. - A projekt célközönségét a szépkorúak és a felnőtt lakosság mellett a középiskolás korosztály adja. A megvalósítás időtartama 54 hónap, ebből az első 8 hónapban elkészül a közösségi felmérés és a cselekvési terv, a további időben pedig a programok, események lebonyolítása zajlik - mondta el az igazgató.

Unger Tamás alpolgármester hangsúlyozta, jelenleg is komoly közösségi, közművelődési élet zajlik Pápán, melynek központja a JMSZK. Hozzátette, közösségfejlesztési céllal már rendelkezik a város egy 400 milliós nyertes pályázattal. Unger Tamás kiemelte, ezen a területen is fontos a fenntarthatóság. - Ha kialakul egy olyan közösségfejlesztési rendszer, ami fenntartható, tehát a közösségek pályázatok és egyéb támogatások bevonzásával önállóan tudnak működni, akkor a város más területein is teret nyerhet ez a közösségfejlesztés, de a fenntarthatóság olyan értelemben is fontos, hogy a közösségek képesek legyenek tagokat toborozni, megújulni, újabb és újabb ötletekkel, programokkal tevékenyen működni. Számítunk arra, hogy ezek a közösségek a város életében még aktívabban részt fognak venni - fogalmazott az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 16:43, szerda | Helyi

Autómentes nap a Fő téren

Az Autómentes Nap a társadalom környezettudatosságának erősítését célzó rendezvény.

2018. Szeptember 19. 16:29, szerda | Helyi

Elvitt egy napszemüveget a képen látható néni, a pápai rendőrség keresi

A pápai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

2018. Szeptember 18. 18:13, kedd | Helyi

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 17-én a kora délutáni órákban Csákberény és Csókakő között egy siklóernyős balesetet szenvedett.

2018. Szeptember 18. 16:00, kedd | Helyi

Jól halad a kastélykerítés újjáépítése

A meglehetősen rossz állapotú, vagy már nem is létező kerítés és kovácsoltvas kapu újjáépítése zajlik az Esterházy-kastély környezetében.