Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. December 14. 08:56, szerda | Helyi
Forrás: Polgár Gabriella

2022-ben Vilma-díjas Bálintné Sári Judit, a pápai Gróf Esterházy Kórház esetmendzsere

2022-ben Vilma-díjas Bálintné Sári Judit, a pápai Gróf Esterházy Kórház esetmendzsere

Az elmúlt napokban sor került a hivatásukban és családjukban kiemelkedően helyt álló nőket köszöntő Vilma nap kilencedik rendevényére Pápán, a Deák Ferenc utcában.

Itt vehette át az őt megillető Vilma-díjat Bálintné Sári Judit. Életmottójának a Deák Ferenci mondást tekintve - „az embereket puszta eszközöknek soha ne tekintsd, bármilyen alant is álljanak. Tiszteld mindenkiben az emberi méltóságot” - végzi hivatásából adódó feladatait az egynapos szemészeti és urulógiai osztály főnővéri posztján. Miután, egy gyermekkorában látott példa és a latin nyelv iránti érdeklődése nyomán előbb elvégezte Pápán az egészségügyi szakközépiskolát, majd a Pécsi Tudomány Egyetemen tanult tovább és szerzett diplomát, diplomás ápolói szakon.

Kiváló szakmai felkészültségének és hozzáállásának megfelelően kórházi feladatai mellett évekkel ezelőtt bekapcsolódott a délutánonkénti házi betegápolásba is, hogy még több segítségre szoruló embertársunknak nyújtson segítséget. Hivatása mellett éppoly fontos családja is, Magyargencsen él férjével. Lánya diplomás közgazdász és immáron édesanya is, majd egy éve adott életet kisfiának.

A Vilma napot és a Vilma-díj új polgári hagyományát 2014-ben indította útjára Polgár Gabriella belpolitikai újságíró. A program névadója Polgárné Adorján Vilma személyében gyermekként megtapasztalhatta, milyen csdálatos összhangot tudott teremteni két felsőfokú végzettséggel, felelős beosztásukat betöltve, hivatása és a családi élet teendői között.

Az idei Vilma nap plusz apropója volt, hogy Magyarország első orvos-doktora, Hugonnai Vilma 100 éve hunyt el. Róla beszélt a rendezvényen hatalmas lexikális tudással és lebilincselő stílusban Schrei Balázs, a katolikus iskola tanára.

Polgár Gabriella - Belpolitikai újságíró

Címkék: vilma díj, vilma nap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.