Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2020. Március 16. 14:20, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egyházi Andrea: Összefogás tapasztalható a kialakult helyzetben

Egyházi Andrea: Összefogás tapasztalható a kialakult helyzetben

A mai napon indult el az a tantermen kívüli digitális munkarend az oktatásban, amelyet a koronavírus terjedésének megfékezése miatt vezettek be.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója hangsúlyozta, hogy az új munkarend megszervezése nem szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását, melynek keretében a tanulóknak továbbra is biztosítani kell a tanulás Alaptörvényben biztosított lehetőségét. A megváltozott körülményekhez az intézményeknek, pedagógusoknak és a diákoknak is alkalmazkodniuk kell.

A Pápai Tankerületi Központ fenntartásában az új rendszer 8486 tanulót érint. A diákok számára felügyeletet biztosítananak, amennyiben erre van igény. A pápai járásban egyetlen tanuló sem jelezte, hogy igényt tartana felügyeletre, a Pápai Tankerületi Központhoz tartozó intézmények közül mindössze egy ajkai iskolában kérte azt két tanuló.

Az Oktatási Hivatal is közzétette módszertani ajánlását. Ebben arra kérik az iskolákat, hogy állítsák össze a következő hetek tantárgyi tematikáját, jelöljék meg a feldolgozandó tananyagokat, valamint tájékoztassák a tanulókat arról, hogyan kommunikálhatnak az egyes pedagógusokkal.

- Azt tapasztaljuk, hogy pozitívan áll a helyzethez mindenki (szülők, diákok és pedagógusok), szerintünk egy pár napos felkészülés után meg tud indulni az online oktatás. A legtöbb intézményvezető már értesítette a pedagógus kollegákat és hétfőn minden intézményben egy olyan értekezletre gyűltek össze a pedagóguskollégák, ahol meg tudták beszélni a további teendőket. Az biztos, hogy hétfőtől teljes üzemben ez még elképzelhetetlen, hogy elinduljon. De hogy a hét második felére már lesznek elérhető eredmények az biztos. Azt látom, hogy intézményeink többsége már a hétvégén megkezdte a „felkészülést” a megváltozott oktatási formára. Nagyon sok jó ötletet mondtak el visszajelzésként felénk. Jómagam már péntek estétől pedagógus kollégáim közreműködésével megosztottam számos olyan ötletet, ami az iskolán kívüli oktatást segíti, a közösségi médiában a digitális tanuláshoz használható segédanyagokat gyűjtjük össze és tesszük közzé, hogy segítsük a pedagógusok munkáját. Nagyon jó érzés látni, mekkora összefogással állnak az új kihívás elé - mondta el Egyházi Andrea.

A pedagógusok maguk is megosztják ötleteiket, a Facebookon létrehozott különböző csoportokban. De már színészek is ajánlkoztak magyartanároknak, hogy a kötelező olvasmányok felolvasásával segítenek. A Mozaik Kiadó Orbán Viktor miniszterelnök pénteki bejelentése előtt, csütörtökön azt közölte Facebook-oldalán, hogy digitális formában, ingyenesen elérhetővé teszi az interneten minden közismereti tankönyvét. Vagy ide sorolható, hogy az M5 csatorna hétköznap oktatási tartalmakat közvetít, így segítik az otthon tanuló diákok munkáját. - Példaértékű az is, hogy pedagógushallgatók felajánlották, segítik az érettségire való felkészülést. A 3 mobilszolgáltató is bővített adatforgalmat ajánlott fel. De számos önkormányzat is felajánlotta segítségét az írott, fénymásolt tananyag tanulók számára történő eljuttatásában. Minden intézményünk kiértesítése rendben megtörtént, illetve a tegnapi napon a Pápai Tankerületi Központ Közleményt adott ki a témában - tudtuk meg az igazgatótól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.