Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Április 25. 14:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Folyamatosan fejlesztik a Huszár Közösségi Házat

Folyamatosan fejlesztik a Huszár Közösségi Házat

Öt éve üzemelteti az épületet a JMSZK, amely az elmúlt években két sikeres pályázatot nyújtott be a Csoóri Sándor Alap elnevezésű felhívásra, 4-4 millió forintot elnyerve, de több önkormányzati beruházás is megvalósulhatott.

A pályázati összegekből lehetőség nyílt a Huszár Közösségi Házban egy önálló kézműves műhely kialakítására és foglalkozások megtartására egyaránt. Az első emeleten található nagy termet egy hangszigetelt mobil fallal osztották két részre, ennek köszönhetően lehetőség nyílik több, egyidőben zajló foglalkozás megtartására. Ezen kívül bútorokat is beszerezhettek a négy millió forintos keretből.

Szintén négy millió forint jut kézműves foglalkozások megszervezésére. 10 féle foglalkozáson, összesen 100 alkalmon vehetnek részt felnőttek és gyermekek egyaránt, március és június között, olyanokon, mint a szövés, a tojásírás, az agyagozás, a gyöngyfűzés, a tűzzománc készítés, a bőrözés, a szalma- és csuhéfonás, a textil újrahasznosítás, a mézeskalács díszítés, vagy a textilbaba készítés - tudtuk meg Szabadkai Veritától, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatójától.

A Huszár Közösségi Házat öt éve működteti a JMSZK. Ebben az időszakban számos fejlesztés valósult meg az épületben, önkormányzati támogatásból újították meg a főbejáratot, valamint növelték meg az elektromos kapacitást. Jelenleg folyamatban van a főbejárat lépcsőjének akadálymentesítése és idénre tervezik az elavult gázkazánok cseréjét is.

A Huszár Közösségi Házban 40 kisközösség működik, a tavalyi évben az épület látogatottsága meghaladta a húszezret. A közösségek rendszeres összejövetelei mellett különböző rendezvényeket is szervez ezen a helyszínen a JMSZK, de számos alkalommal bérelik ki az épület termeit is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.