Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 28. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A helyi gazdaság vezetőivel egyeztettek

A helyi gazdaság vezetőivel egyeztettek

A városban működő gazdasági társaságok vezetői találkoztak a városvezetéssel, a pápai Bázisrepülőtéren.

Wiek Noldus, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda vezetője, akinek a kezdeményezésére jött létre a gazdasági szereplők és az önkormányzat közötti egyeztetéssorozat, előadásában az elmúlt öt évet értékelte. A hazájába hat év után visszatérő irodavezető pozitívan szólt a gazdasági szereplők és a város közötti egyeztetésekről és kifejezte abbéli reményét, hogy ezek az eszmecserék a jövőben is folytatódni fognak. - Mindnyájan profitálhatunk abból, hogy egy-egy ilyen alkalmon a különböző szálakat, információkat össze tudjuk kötni. A beszélgetés során elhangzott kérdések azt mutatják, hogy a vállalkozók igénylik az információt és keresik a lehetőségeket a további fejlesztésekhez - fogalmazott a búcsúzó programiroda-vezető, aki nagyon élvezte az itt töltött időt, lenyűgözte a magyar kultúra és történelem, egyedül azt sajnálja, hogy nem sajátította el a magyar nyelvet.

Az egyeztetések mindig más-más helyszínen kerülnek megszervezésre, ezúttal a Bázisrepülőtér adott otthont a Gazdasági Vezetők Fórumának. Ezt az indokolta, hogy jelentős fejlesztések zajlanak jelenleg is és kezdődnek meg hamarosan a reptéren. Magasy Zsolt ezredes, a Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a repülőtér különböző repülőgépek fogadására vált alkalmassá, számos gyakorlatnak adhatott otthont a bázis. Az ezredes a közelmúltban átadott PAX terminálra is büszke, melyet az ország egyik legszebb épületének tart.

Magasy Zsolt hozzátette, már tervezés alatt áll a kifutópálya meghosszabbítása 3 kilométer hosszúságrúra, mellyel a világ legnagyobb méretű repülőgépeinek a fogadására is képes lesz a repülőtér, ehhez a gurulóutak szélesítése és új állóhelyek építése is szükséges. Ezeken kívül egyéb belső infrastuktúrális fejlesztések, közműkorszerűsítések is körvonalazódnak.

A programon Áldozó Tamás polgármester a helyi gazdasági folyamatokat értékelte. Mint mondta, az elmúlt öt évben nagyot változott a világ, mára a munkaerőhiány okoz gondot a városban és azt tapasztalható, hogy számos országból érkeznek vendégmunkások Pápára. A polgármester szólt a város rövid és hosszú távú terveiről és a most formálódó, Esterházy 20-35 elnevezésű városfejlesztési programról.

A városvezető köszönetet mondott Wiek Noldusnak a fórum létrehozásában tett erőfeszítéseiért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.