Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 17. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kerékpártúrára várják a pápaiakat, a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapján

Kerékpártúrára várják a pápaiakat, a közlekedési balesetek áldozatainak emléknapján

A Pápai Rendőrkapitányság, Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottsága és Pápa Város Önkormányzata kerékpártúrát szervez november 18-án vasárnap.

A Pápai Rendőrkapitányság évek óta várja azokat, akik tisztelegni szeretnének a balesetben elhunytakra, egyúttal felhívva a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Az akció idén a város Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projektjének szemléletformáló tevékenységeinek egyik eleme is. A fenntartható közlekedés célja ugyanis az, hogy a város meglévő közlekedési infrastruktúráját optimálisan használják ki a városlakók, vagyis, hogy minél többen válasszák a gyalogos és kerékpáros közlekedést. - A kerékpáros közlekedés a Területi Operatív Programból elnyert 500 millió forintos közlekedésfejlesztési projekten belül is hangsúlyos: A Győri úti kerékpárutat megújítjuk és lehetővé tesszük a repülőtér elérhetőségét kerékpárral. Ez a Rét, Gém, Terv és Téglagyári úton haladó kerékpáros nyomvonal, a város határán kívül pedig a reptérig tartó kerékpárút megépítését jelenti - tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől.

- Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a kerékpáros a közlekedésben résztvevők közül a legsérülékenyebbek egyike. Ugyanakkor nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a túrával a kerékpáros közlekedést, hiszen egyrészt a környezet védelme, másrészt az úthálózat teherbíró képessége is preferálja a kerékpáros közlekedést - ezt már Dr. Varga Balázs közlekedésrendészeti osztályvezető mondta el. Megtudtuk tőle, hogy ezúttal is a Perutz Stadion elől indul a túra, ám ezúttal a közlekedésfejlesztési projekt által érintett területet járja be: a Várkerti kerékpárúton, a Győri út és a Vaszari út érintésével jutnak el a kerékpárosok a tervezett kerékpáros nyomvonalig, majd a Téglagyári úti pihenő után a Kálvária temetőnél, a helyi történelmi egyházak képviselőivel emlékeznek meg a közlekedési balesetek áldozatairól. A túra valamennyi résztvevőjének ajándékkal kedveskednek, valamint egy értékes nyereményt is kisorsolnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott