Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 08. 13:34, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jól haladnak az útfelújítások

Jól haladnak az útfelújítások

Jelenleg három forgalmas utca felújításán dolgoznak párhuzamosan a városban.

Molnár Istvántól, a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől megtudtuk, három utcában, a Török Bálint, a Korona és a Várkert utcákban folyik jelenleg a munka. A szakemberek felbontották a szegélyeket, a Török Bálint utcában pedig az aszfaltot is felmarták. Ahol szerkezeti hibákat észleltek, mélyebb beavatkozásra is szükség volt. Ezekben az esetekben a kivitelező lokális szerkezetcserét hajtott végre. Az osztályvezetőtől megtudtuk, a szegélyek elkészítését és a beton kötését követően végzik majd el az aszfaltozási munkákat, november végén, december elején. Ezeken a napokon félpályás útlezárás lesz érvényben az érintett utakon.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón elhangzott, pénteken és szombaton a Török Bálint úti körforgalomban fognak dolgozni a szakemberek, a kiegyenlítő réteget követően új aszfaltréteggel burkolják az utat, fél-fél pályás lezárás mellett, ezért mindenkit, aki teheti arra kérnek, hogy az említett két napon KERÜLJE EL A TÖRÖK BÁLINT ÚTI KÖRFORGALMAT! Molnár István hangsúlyozta, hogy a Török Bálint utca jelenleg el van zárva a forgalom elől, a helyijáratú autóbuszok és az utcában lakók kivételével tilos az utcába való behajtás. Ezt a szabályt sokan nem tartják be, ami nemcsak büntetést vonhat maga után, de fokozottan balesetveszélyes is.

A Vásár és a Korona utcák, valamint a Török Bálint, és a Várkert utak felújításával 2017 december 8-ig végeznek.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a fent említett utak újjáépítésén túl, a kormányzat 650 millió forintos támogatásából a Jókai utca, valamint a Korvin utca is megújul. Mindkét esetben zajlanak az előkészítő munkálatok, a kivitelezésre 2018 első felében kerül sor. A Korvin és a Korona utcák kereszteződésében kisebb körforgalmat alakítanak ki. Egyelőre nem tisztázott, hogy a Korvin utca teljes hosszában újjáépülhet-e, mivel a kormányzati támogatás nem elégséges erre, az önkormányzat saját forrásból azonban szeretné teljes egészében elvégezni a felújítást - tudtuk meg a városvezetőtől.

A polgármester hangúlyozta, a pápai közlekedés fejlesztését két TOP-os projekt is célozza. Ezek esetében zajlanak a közbeszerzési eljárások, a kivitelezési munkálatok 2018-ban kezdődhetnek meg. - A 650 millió forintos kormányzati támogatásból megvalósuló útfelújításokat körülbelül 150 millió forintos önkormányzati forrásból elkészült közműcserék előzték meg. Az Ipari Park infrastruktúrájának fejlesztésére szintén 800 millió forintot fogunk költeni a Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert forrásból, melyet 500 millió forint közlekedésfejlesztésre elkölthető TOP-os pályázati összeg egészít ki, így elmondhatjuk, hogy több mint 2 milliárd forintos fejlesztésről beszélünk, ami a pápai közlekedést érinti - fogalmazott Áldozó Tamás.

Az ősz folyamán kátyúzási munkálatokat is végeznek a város útjain, erre a célra négy millió forintot különített el az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.