Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Június 07. 14:37, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Íme a Pápai Játékfesztivál és kísérőrendezvényeinek részletes programja

Íme a Pápai Játékfesztivál és kísérőrendezvényeinek részletes programja

Szemezgessen az izgalmasabbnál izgalmasabb programpontok közül!

A Fő téri színpadot elsőként a diákok és a gyermekek veszik birtokba, folytatódik a tavalyi évben nagy sikerrel elindított térszízező akció, melyet középiskolás diákok közreműködésével valósítanak meg. 18 órától az óvodásokat nyuszimotoros ügyeskedésre, éneklésre, játékra, buborékfújásra invitálják a szervezők - mondta el Szabadkai Verita. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója hozzátette, a fesztivál elmaradhatatlan eleme a sporttevékenység. A miniolimpia keretében kétszáz hazai és külföldi sportoló, hét sportágban, hét helyszínen méri össze tudását.

Kattintson a kép közepére a teljes képernyős nézethez!

A várkerti játékvárosban az eddigieknél is gazdagabb játékkínálat fogadja a családokat. Tovább bővítették a kreatív és készségfejlesztő, valamint a természetes anyagokból készült játékok körét.20 egyesület, 80 játékanimátor 260 féle egyéni és társasjátékkal várja a családokat. Az előző éveknél is nagyobb hangsúllyal, nagyobb területen lesz jelen a játék, a játékos tevékenység, természetesen gasztronómiai kínálatban, színpadi produkciókban és kézműves vásárban sem lesz hiány a Várkertben - tudtuk meg Szabadkai Veritától. Az igazgatónő nagy örömére szolgál, hogy határon túli magyar fiatalok is bemutatkoznak a játékfesztivál keretében, a várkerti játékvárosban színpadra lép a felvidéki Ógyalla, a székelyföldi Kovászna és a moldvai Somoska tánccsoportja is. A szervezők ajándéksorsolással is készülnek. Nyereményeket sorsolnak ki a kerékpár és gyalogtúrán, a városnéző sétán, valamint a fesztiválon készült selfit beküldők között Várkertfürdő belépőket sorsolnak ki.

Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott a 27. Pápai Játékfesztivál szervezőinek, akik az idei fesztiválért is rengeteget dolgoztak. Mint mondta, köszönet jár a rendezvény szponzorainak is, akiknek a támogatása lehetővé teszi, hogy gazdagabb programot szervezzenek, mint amire az önkormányzat saját erőből képes lett volna. A városvezető jó szórakozást kívánt a fesztivál valamennyi látogatójának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.