Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Január 15. 14:37, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A Jobbik büntetőfeljelentéseket tesz korrupció-gyanús ügyekeben

A Jobbik büntetőfeljelentéseket tesz korrupció-gyanús ügyekeben

Orbán Imre bejelentette, a Jobbik MM jogi és hatósági eszközökhöz fordul a fideszes politikusok, illetve családtagjaik termőföldvásárlásai és kapcsolt tevékenységei okán.

A párt megyei elnöke a Fidesz pápai idodája előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, olyan személyek kerülnek célkeresztbe, mint Mészáros Lőrinc és családja, L. Simon László államtitkár és felesége, Győrffy Balázs országgyűlési képviselő, Tiborcz István Orbán Viktor veje, Fazekas Sándor rokonai, illetőleg azok a külföldiek, akik magyar földhöz jutottak. Orbán Imre szerint mindenki számára egyértelmű, a fideszes politikusok a lopás és a hazugság mércéjén előkelő helyen szerepelnek és szégyenletes, hogy a fideszes politikusok hivatkozási alapja a baloldali kormányok által elkövetett törvénysértések, hiszen ezzel nem fedhetik el saját hibáikat.

- Mészáros Lőrinc 2 milliárd forint értékben jutott majd 1400 hektárnyi földhöz. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy a gázszerelőből lett milliárdos kinek a pénzét kezeli. Győrffy Balázs pedig ékes bizonyítékul szolgált arra, hogy nemcsak Andy Vajna esetében működik a személyre szabott jogalkotás - fogalmazott Orbán Imre hozzátéve, Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és egyben a Fidesz országgyűlési képviselője 57 hektárnyi földet vett meg 88 millió forintért Veszprém megyében. Orbán Imre szerint erkölcsileg aggályos, hogy egy közszereplő önös érdekét képviseli döntési pozícióban. A sajtó kérdésére a Jobbik Veszprém megyei elnöke elmondta, tudomása szerint pártja soráiból senki sem indult a földárveréseken, úgy fogalmazott, a "kezét levágnánk, ha indult volna".

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Jobbik vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez L. Simon László és felesége ellen. Orbán szerint Mészáros Lőrinc is kellemetlen percekre számíthat, hiszen a Jobbik minden olyan esetben feljelentést tesz, ha valaki a törvényben előírt 300 hektáros maximumnál több földre tesz szert. Orbán Viktor vejének, Tiborc István gyanús ügyletei miatt a Jobbik a NAV-hoz fordult - tudtuk meg a politikustól, aki szerint az új földforgalmi törvény a külföldiek földvásárlását sem gátolja. Orbán Imre példaként említette Manuel Rappo olasz vállalkozó esetét, aki 100 hektár termőföldet vásárolt. Ez ügyben is büntetőfeljejeltést tesznek - jelentette be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.