Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 23. 16:55, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Grőber: Eljött a nagyot mondók ideje

Grőber: Eljött a nagyot mondók ideje

A szocialisták első embere a pápai hús-csoport felszámolásával kapcsolatban beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

Pápai Hús

Grőber Attila két szélsőséges álláspontot lát a témában. Az egyik szerint minden rossz, míg a másik fél úgy látja, semmi baj nem történt, minden rendben van. -Viszont közös bennük, hogy nem valódi megoldást akarnak, hanem olcsó politikai cirkuszt. Ezzel kockáztatják a gyár, a cégcsoport életét, valamint az ott dolgozók munkáját - szögezte le az önkormányzati képviselő, aki egy két héttel korábbi jobbikos sajtótájékoztatóra is kitért. Véleménye szerint az itt elhangzott súlyos állítások hamisak. - Egy felügyelőbizottsági tag azt állítja, váratlanul érte a húsüzemmel szemben indított felszámolási eljárás. Ezek szerint Süle Zsolt vagy nem értette a gyár helyzetét, vagy hazudik. Ennek a cégcsoportnak és az ott dolgozók sorsa nem lehet olcsó politikai ügy - fogalmazott a szocialista politikus, aki kéri a város országgyűlési képviselőit, segítsék pápai hús ügyét.

Vasút

Grőber Attila szólt azon értesüléséről is, mely szerint a vasúttársaság járatokat kíván megszüntetni a Celldömölk-Pápa-Győr vasútvonalon. - Igaz-e, hogy 2016. január elsejétől csökken a járatok száma a Celldömölk-Pápa vasútvonalon? Igaz-e, hogy ezek a járatritkítások gyorsvonatokat érintenek? Igaz-e, hogy ezek a Győrbe, illetve a Győrből történő közlekedésünket nehezítik? - tette fel kérdéseit a képviselő, aki ebben az ügyben is a város országgyűlési politikusainak segítségét kéri.

Adománygyűjtés

Karácsony közeledtével, baloldali pártként az MSzP gondol az elesettebb társadalmi rétegekre is, ezért Mosolydoboz címmel adománygyűjtő akcióba kezd - tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Elsősorban tartós élelmiszert, édességet, játékot, könyvet, gyermekruhát tartalmazó felajánlásokat várnak. Az adományokat minden hétköznap 9-12 óráig lehet elvinni a pápai MSZP-irodába, de telefonos egyeztetést követően házhoz is mennek az aktivisták, amennyiben erre igény mutatkozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék