Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. December 17. 11:36, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

200 pápai gyermek napját tette szebbé a Petőfi Mozi

200 pápai gyermek napját tette szebbé a Petőfi Mozi

Az ünnep közeledtével olyan pápai óvodásokat és általános iskolásokat látott vendégül a pápai filmszínház, akiknek ritkán adatik meg a mozizás élménye.

Immáron hagyománynak számít, hogy karácsony közeledtével jótékonysági vetítésre invitálja a pápai Petőfi Mozi csapata a város ovisait és általános iskolásait. - Minden intézménybe levelet küldtünk és arra kértük a pedagógusokat, hogy válasszák ők ki azokat a gyermekeket, akiknek ritkábban adatik meg az a lehetőség, hogy moziba menjenek, vagy talán korábban nem is jártak nálunk. Nagy örömünk, hogy a pápai intézmények szinte mindegyike elfogadja évről-évre a meghívásunkat, élnek a lehetőséggel és összeállítanak egy-egy kis csapatot erre az alkalomra - mondta el Micsik Zoltán, a mozi üzemeltetője.

A Petőfi Mozi csapata a film megtekintésén túl pattogatott kukoricára és üdítőre is megvendégelte az infúságot, mivel úgy gondolják, ezek elválaszthatatlan részei a mozizás élményének. A gyermekek a Jetikölyök című animációs filmet nézték meg.

Micsik Zoltán, áttekintve a mozi elmúlt évét elmondta, jelentős fejlesztés volt a kasszák átalakítása. Ma már mind a három kasszánál lehet jegyet venni és a büféből vásárolni egyszerre, de a bankkártyás fizetési lehetőség bevezetése is az idei év újdonsága. A vendégek rendelkezésére áll egy mozijegy automata is, méghozzá olyan magyar fejlesztésű gép teszi a dolgát Pápán, amelyből az országban rajta kívül csak néhány darab található. A filmkínálatban is történtek változások, a popcorn mozik mellett megjelentek a mélyebb mondanivalóval rendelkező alkotások. A havonta egyszer megtartott KULT-SZERDÁKON kedvezményes áron lehet mozijegyet vásárolni. Micsik Zoltántól megtudtuk, a jövőre vonatkozóan is megvannak már az elképzelései, amelyek a nézőtér és az előtér átalakítását tartalmazzák, de ezekről részleteket még nem kívánt elárulni a mozi üzelemtetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.