Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Május 18. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

20 helyszínen, közel 100 programmal és több párhuzamos rendezvénnyel jön az iden játékfesztivál

20 helyszínen, közel 100 programmal és több párhuzamos rendezvénnyel jön az iden játékfesztivál

Az iskolai tanév utolsó napján, június 16-án veszi kezdetét a Pápai Játékfesztivál, melyen idén nagyobb hangsúlyt kap a játék, a játékos tevékenység.

20 helyszínen 100 programot kínál a Pápai Játékfesztivál, melyet ezúttal is kiegészít majd a Pápai Cseh Sörfesztivál, valamint a Sportcsarnok környéki Élménypark. Szabadkai Veritától, a JMSZK igazgatójától megtudtuk, a Fő téri nagy színpadon pénteken a Strokes és az LGT Emlékzenekar nyitja meg a koncertek sorát. Szombaton a Supernem és a Kelemen Kabátban, vasárnap pedig a tüzijáték előtt a Lord lép színpadra. Mindhárom éjszaka térbuli zárja az események sorát.

Az idei évben nagyobb hangsúlyt kap a játék

Szombaton és vasárnap nagy méretű ügyességi és vízi játékokat lehet majd kipróbálni a Fő téren, a játszótér közelében pedig egy kis automata bábcirkuszt helyeznek el, ami bepillantást enged nyerni a vándorcirkusz varázslatos világába. A várkerti játékvárosban 20 egyesület, 80 játékanimátor 260 féle egyéni és társasjátékkal várja a családokat. Az előző éveknél is nagyobb hangsúllyal, nagyobb területen lesz jelen a játék, a játékos tevékenység, természetesen gasztronómiai kínálatban, színpadi produkciókban és kézműves vásárban sem lesz hiány a Várkertben.

Maxold ki a bulit

Újdonság, hogy a diákok önálló műsorsávot kapnak a fesztiválon. Pénteken fiatalokból, diákokból álló könnyűzenei együttesek mutatkoznak be az Erzsébet ligetben.

Az idei évben a játékfesztivál saján honlapot és facebook oldalt is kap, melyekről gyorsan és hatékonyan tájékozódhatunk és plusz háttér információkat szerezhetünk be.

A Pápai Játékfesztivált első alkalommal regisztrálták a Magyar Fesztiválszövetség oldalán, így a szakemberek is árgus szemekkel figyelik majd a fesztivált és számos szempont szerint minősítik azt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.