Városlista
2019. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2019. Május 16. 13:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

1400 gyermek tekinthette meg a bázist

1400 gyermek tekinthette meg a bázist

Az iskolák napja elnevezésű program keretében 1400 pápai és környékbeli iskolás és óvodás pillanthatott be a civilek számára ritkán látogatható bázisrepülőtéri mindennapokba.

2010 óta minden évben várják a pápai és környékbeli gyermekeket a Bázisrepülőtéren, hogy megismerkedhessenek az ott zajló munkával, a katonákkal és azokkal az eszközökkel, amelyeket használnak. A két napon át, több turnusban érkező gyermekek kutyás bemutatót láthattak, megtekinthettek néhány olyan eszközt, amelyekkel a repülőteret és környezetét tartják karban a katonák, kipróbálhatták a tűzoltó autó szirénáját, de beülhettek egy már leszerelt, de szépen felújított harci helikopterbe, valamint az egyik C-17-es szállítógép rakterébe, sőt, pilótafülkéjébe is bepillanthattak.

Magasy Zsolt ezrdedes, a Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, céljuk, hogy a civil lakosság pozitívan tekintsen a bázisra és a honvédségre. Ez ennek a rendezvénynek is a célja, amikor a legkisebbek ismerkedhetnek meg a bázis életével. Igyekeznek a jövő nemzedék katonáit is megtalálni, fontos, hogy a gyermekek számára szimpatikus legyen a honvédség és később a pályaválasztás során adott esetben ezt a hivatást válasszák - mondta el Magasy Zsolt hozzátéve, a legtöbb esetben be is váltja ezeket a célokat a rendezvény, hiszen mosolyogva, sok-sok élménnyel gazdagodva hagyják el a bázist a gyermekek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 23. 20:05, csütörtök | Helyi

Villanyoszlopnak csapódott egy autó a Várkert úton

Az ütközés következtében az oszlop kettétört.

2019. Május 23. 18:06, csütörtök | Helyi

Várkertfürdő utalványt ért a Bikini

Azt kellett megtippelni, hogy melyik zenekar fogja helyettesíteni a betegeskedő Demjén Ferencet.

2019. Május 23. 16:45, csütörtök | Helyi

Jobbik: A jégpálya és a Fő tér példák arra, hogyan nem szabad elkölteni az uniós pénzeket

Süle Zsolt a Fő téri jégpálya és a téren átvezető útszakasz kapcsán beszélt arról, hogy szerinte a pápai városvezetés helyenként nem megfelelően költi el az európai uniótól kapott pénzeket.

2019. Május 23. 16:10, csütörtök | Helyi

Gyermeknapon és majálison is várja a gyermekeket a rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési programokkal, kerékpár regisztrációval, valamint toborzással várja az érdeklődőket több hétvégi rendezvényen is.