Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 16. 13:13, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

1400 gyermek tekinthette meg a bázist

1400 gyermek tekinthette meg a bázist

Az iskolák napja elnevezésű program keretében 1400 pápai és környékbeli iskolás és óvodás pillanthatott be a civilek számára ritkán látogatható bázisrepülőtéri mindennapokba.

2010 óta minden évben várják a pápai és környékbeli gyermekeket a Bázisrepülőtéren, hogy megismerkedhessenek az ott zajló munkával, a katonákkal és azokkal az eszközökkel, amelyeket használnak. A két napon át, több turnusban érkező gyermekek kutyás bemutatót láthattak, megtekinthettek néhány olyan eszközt, amelyekkel a repülőteret és környezetét tartják karban a katonák, kipróbálhatták a tűzoltó autó szirénáját, de beülhettek egy már leszerelt, de szépen felújított harci helikopterbe, valamint az egyik C-17-es szállítógép rakterébe, sőt, pilótafülkéjébe is bepillanthattak.

Magasy Zsolt ezrdedes, a Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, céljuk, hogy a civil lakosság pozitívan tekintsen a bázisra és a honvédségre. Ez ennek a rendezvénynek is a célja, amikor a legkisebbek ismerkedhetnek meg a bázis életével. Igyekeznek a jövő nemzedék katonáit is megtalálni, fontos, hogy a gyermekek számára szimpatikus legyen a honvédség és később a pályaválasztás során adott esetben ezt a hivatást válasszák - mondta el Magasy Zsolt hozzátéve, a legtöbb esetben be is váltja ezeket a célokat a rendezvény, hiszen mosolyogva, sok-sok élménnyel gazdagodva hagyják el a bázist a gyermekek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.