Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. November 19. 13:20, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

Tanulást segítő környezet javítása a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában - című EFOP projekt zárására került sor pénteken.

Az alkalmon elsőként dr. Kovács Zoltán köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, mindig öröm, ha egy középület megújulhat, különösen, ha egy iskolaépületről van szó, mivel a modern oktatási feltételek megteremtése is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél eredményesebben és minél többen fejezzék be az alapfokú iskolát. Az országgyűlési képviselő hozzátette, összesen több mint 400 millió forint fejlesztési forrás áramlott a tankerület hat iskolájához, elmondható, hogy soha annyi pénz nem jutott az oktatás fejlesztésére, mint a mostani időkben.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy uniós projektek a tankerület hat iskolájának nyolc helyszínét, 2200 diákot és 250 pedagógust érintették, céljuk az oktatás színvonalának a növelése, a tanulás és a tanítás körülményeinek korszerűsítése volt. A beszerzésre került új eszközök a modern pedagógiai módszereket támogatják, a megszépült helyiségek pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a diákok és a tanárok minél komfortosabb környezetben töltsék mindennapjaikat az intézményben – mondta el a vezető hozzátéve, a pályázatok összeállításakor nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a fejlesztések ott valósuljanak meg, ahol a leginkább szükségesek. Az érintett intézményekben harminc éve nem volt ilyen mértékű fejlesztés.

A Weöres iskolában a 12 tanterem megújítását a pápai önkormányzat is támogatta. Az eseményen dr. Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ilyen mértékű fejlesztésekre sikerült forrást találni és hozzátette, az önkormányzat örömmel egészítette ki ezeket a pénzeket ahhoz, hogy a beruházások hiánytalanul megvalósulhassanak. A városvezető szerint a szóban forgó fejlesztések is mutatják, hogy az iskolák jó helyen vannak az állam fenntartásában.
Az eseményen a jelenlévőket az iskola diákjainak előadása szórakoztatta, majd mindenki megtekinthette a frissen felújított tereket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.