Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2018. November 19. 13:20, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

Tanulást segítő környezet javítása a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában - című EFOP projekt zárására került sor pénteken.

Az alkalmon elsőként dr. Kovács Zoltán köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, mindig öröm, ha egy középület megújulhat, különösen, ha egy iskolaépületről van szó, mivel a modern oktatási feltételek megteremtése is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél eredményesebben és minél többen fejezzék be az alapfokú iskolát. Az országgyűlési képviselő hozzátette, összesen több mint 400 millió forint fejlesztési forrás áramlott a tankerület hat iskolájához, elmondható, hogy soha annyi pénz nem jutott az oktatás fejlesztésére, mint a mostani időkben.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy uniós projektek a tankerület hat iskolájának nyolc helyszínét, 2200 diákot és 250 pedagógust érintették, céljuk az oktatás színvonalának a növelése, a tanulás és a tanítás körülményeinek korszerűsítése volt. A beszerzésre került új eszközök a modern pedagógiai módszereket támogatják, a megszépült helyiségek pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a diákok és a tanárok minél komfortosabb környezetben töltsék mindennapjaikat az intézményben – mondta el a vezető hozzátéve, a pályázatok összeállításakor nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a fejlesztések ott valósuljanak meg, ahol a leginkább szükségesek. Az érintett intézményekben harminc éve nem volt ilyen mértékű fejlesztés.

A Weöres iskolában a 12 tanterem megújítását a pápai önkormányzat is támogatta. Az eseményen dr. Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ilyen mértékű fejlesztésekre sikerült forrást találni és hozzátette, az önkormányzat örömmel egészítette ki ezeket a pénzeket ahhoz, hogy a beruházások hiánytalanul megvalósulhassanak. A városvezető szerint a szóban forgó fejlesztések is mutatják, hogy az iskolák jó helyen vannak az állam fenntartásában.
Az eseményen a jelenlévőket az iskola diákjainak előadása szórakoztatta, majd mindenki megtekinthette a frissen felújított tereket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 12:54, péntek | Helyi

Nincs az ország halálútjai között a 83-as

Bár valóban sok baleset történik a 83-ason, elsősorban annak Győr és Pápa közötti szakaszán, de a sokak által halálútnak nevezett 83-as mégsem szerepel az ország 20 legveszélyesebb útja között.

2019. Március 22. 10:08, péntek | Helyi

Magdolna

2019. Március 22. 09:17, péntek | Helyi

Orbán Imre a vörösterrorról

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa 100 évvel ezelőtti kommunista hatalomátvétel kapcsán emlékezett meg a vörösterrorról.

2019. Március 21. 17:42, csütörtök | Helyi

90 esztendeje hunyt el Batthyány Ilona

Napra pontosan ma kerek kilencven esztendeje, 1929. március 21-én hunyt el az első felelős magyar kormányfő, a vértanú gróf Batthyány Lajos és neje, gróf Zichy Antónia második gyermeke: Batthyány Ilona.