Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 17. 18:21, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

UEFA - Majdnem minden évben edzőt cserélnek az európai futballklubok

UEFA - Majdnem minden évben edzőt cserélnek az európai futballklubok

Az európai futballkluboknál az elmúlt három évben átlagosan 2,7 edző fordult meg, a magyar bajnokság e tekintetben a középmezőnybe tartozik - többek között ez derül ki az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) legutóbbi tanulmányából, amelyet csütörtökön tett közzé a szervezet honlapján.

Az UEFA 2011 és 2013 között 43 ország 700 különböző klubját vizsgálta. A legrosszabbra a Görögországban dolgozó szakemberek számíthatnak, ahol átlagosan négy hónapot töltött el egy csapatnál egy tréner.
Az UEFA oldalán látható grafikon szerint a magyar bajnokság valamivel az átlag fölött van, ugyanis egy edzőnek 20 hónapja van a munkára. A szervezet összesítést készített az edzők átlagéletkoráról is, e szerint a kontinensen átlagosan 47 éves szakemberek dolgoznak. Magyarországon ez a szám 49, ráadásul a 74 éves Garami József (MTK) személyében az NB I-ben dolgozik a legidősebb klubedző a kontinensen.
A topbajnokságok közül a "legbiztonságosabb" Angliában dolgozni, a szigetországban ugyanis kétévente váltanak vezetőedzőt a klubok, míg a spanyol élvonalban 11 hónap az átlag "munkaidő".
A környezet az északi országokban a legnyugodtabb, itt ugyanis csak elvétve állítják fel a szakembereket a helyükről.

Címkék: Labdarúgás-UEFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.