Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Június 30. 07:15, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Színházzá változik a belváros

Színházzá változik a belváros

Szerdától egy nemzetközi amatőr színjátszó fesztivál veszi kezdetét Pápa belvárosában.

Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón Bognárné Novák Ilona, a JMSZK szakmai csoportvezetője elmondta, a fesztivál Kazincbarcikáról költözik Pápára. - A programsorozatnak körülbelül 150 résztvevője lesz, akik tartalmas szakmai programokon vehetnek majd részt három helyszínen, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében, a Zsinagógában és a Helyőrségi Művelődési Otthonban - fogalmazott a JMSZK vezetője hozzátéve, a programok összeállításakor fontos szempont volt, hogy azok ne csupán a szakmának, hanem a város lakosságának is csábítóak legyenek. Az ingyenes programokra mindenkit szeretettel várnak.

Komáromi Sándor, a program másik főszervezője is a jó értelemben vett populáris jellemzőjét emelte ki a szerdán kezdődő fesztiválnak, melyen amatőr színjátszó csoportok mutatkozhatnak be. A közönség mellett szakavatott zsűri is megtekinti, bírálja a produkciókat. -Pataki András, a soproni Petőfi Színház igazgatója, Regős János, a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöke, valamint egy cseh rendező bírálja majd a színjátszó csoportokat. A szakmai programokon túl a színjátszó képzésben részt vevő tanulók a csoportkísérésben és egyéb kisegítő munkákban is közreműködnek az öt nap során, a diákok jelenléte pedig tovább erősíti a pápai élet és az amatőr színházi szféra közti kapcsolatot – mondta Komáromi Sándor.

Unger Tamás alpolgármester mérföldkőnek nevezte a városi és a hazai ifjúsági színjátszás terén a Progress Pápa fesztivált, mely első alkalommal kerül megrendezésre a városban. - Az önkormányzat örömmel nyújtott az erkölcsin túl anyagi támogatást is a rendezvénynek, hiszen kiváló lehetőség a helyi drámapedagógiai és színházi tevékenység nívójának emelésére. Fontos, hogy Pápa meg tudja magát mutatni erről az oldaláról is, feltárva színjátszós hagyományait és kulisszatitkait. Az egész pápai belváros egy hatalmas színpaddá alakult erre az öt napra, amely meghatározó lesz az idei érkező csapatok számára, s remélik, amikor hazamennek, tovább viszik Pápa jó hírét, s visszatérnek majd családjaikkal is a későbbiekben - fogalmazott Unger Tamás.

A fesztiválon több külföldi és hazai csapat is bemutatkozik, érkeznek csoportok Nigériából, Örményországból, Litvániából, Romániából és Csehországból. Hazánkat tekintve Pécs, Magyarkanizsa, Inárcs, Győr, Budapest és Celldömölk képviselteti magát, illetve versenyen kívül, házigazdaként a pápai Teleszterion Színházi Műhely is tart majd bemutatót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.